Émile Vernon

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Emile Vernon)
Émile Vernon
Date personale
Născut Modificați la Wikidata
Blois, Centre-Val de Loire, Franța Modificați la Wikidata
Decedat (47 de ani) Modificați la Wikidata
Blois, Centre-Val de Loire, Franța Modificați la Wikidata
Cetățenie Franța Modificați la Wikidata
Ocupațiepictor Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba franceză Modificați la Wikidata
Activitate
StudiiȘcoala Națională Superioară de Arte Frumoase de la Paris  Modificați la Wikidata
PregătireWilliam-Adolphe Bouguereau  Modificați la Wikidata

Paul Émile Vernon (n. , Blois, Centre-Val de Loire, Franța – d. , Blois, Centre-Val de Loire, Franța)[1][2] a fost un pictor francez.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Provenind dintr-un mediu social modest, Émile Vernon a studiat pictura la École des Beaux-Arts din Tours și a primit premiul I pentru desen în 1888. A studiat apoi cu William Bouguereau și Auguste Truphème la École nationale supérieure des beaux-arts. În 1898, a participat la Expoziția de Arte Plastice și Arte Decorative de la Tours și a debutat la Salon des artistes français. A expus acolo în mod regulat până în 1913, prezentând portrete, peisaje și picturi florale.

A realziat câteva picturi murale precum cele ale teatrului Châtellerault în 1899. A excelat în picturile în acuarelă cu femei și copii în culori vii și decoruri bucolice, dar a știut să fie și mai riguros prin portretul lui Madame Vernon, Sous la Lampe .

Mobilizat în infanteria teritorială în 1915, Émile Vernon a fost externat din motive medicale în anul următor. A murit la 31 ianuarie 1920.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ fr Archives départementales de Loir-et-Cher⁠(d), état-civil numérisé de Blois, acte de naissance Nr. 127 de l'année 1872. Il est le fils d'un Tonnelier⁠(d).
  2. ^ fr Archives départementales d'Indre-et-Loire⁠(d), 1R662/1892, registres matricules de la classe 1892, bureau de recrutement de Tours, feuillet matricule Nr. 1198, vue 221 de la numérisation. Dispensé du service armé pour motif médical, Vernon était élève à l'École des beaux-arts de Tours lors de son passage devant le conseil de révision.