El Sueño de Morfeo

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
El Sueño de Morfeo

De la stânga la dreapta: David Feito, Raquel del Rosario și Juan Luis Suárez.
Date personale
Origine Spania
 Asturia
Gen muzicalPop, Rock,
Data formării[1]  Modificați la Wikidata
Ani de activitate2002–Prezent
Membri
Raquel del Rosario(vocal)
David Feito(chitară și backing vocal)
Juan Luis Suárez (chitară electrică)
Discografie
Listă completăEl Sueño de Morfeo discography[*][[El Sueño de Morfeo discography (discography)|​]]  Modificați la Wikidata
Prezență online

El Sueño de Morfeo este o trupă spaniolă din Asturia. Muzica lor este pop-rock îmbinând și unele elemente folk și pop indian.[2]

Istorie[modificare | modificare sursă]

2002- Începutul ca Xemá[modificare | modificare sursă]

Trupa a fost înființată în 2002 și avea invluențe de folk austriac. Albumul lor de debut Del interior a fost lansat în același an, însă nu a fost un succes comercial. După lansarea acestui album, trupa a decis să nu mai continue sub acest nume și să creeze un nou proiect pentru viitor.

2003-2006: "1+1 son 7" și El Sueño de Morfeo[modificare | modificare sursă]

După ce Juan Luis Suárez s-a alăturat trupei au căutat un nume nou pentru trupă. Au optat pentru nume ca "Pupitre Azul" ,"La Hija del Caos" , însă numele ales a fost "El Sueño de Morfeo".

În 2004, Raquel a participat la audiți pentru serialul de comedie spaniol "Los Serrano" și a dat un demo cu piesele sale. Producătorul i-a cerut să interpreteze piesa "1+1 son 7" într-un episod alături de Fran Perea.Episodul va apărea pe 30 iulie 2004. Grupul a primit astfel un mare impuls în cariera lor. Ei au primit un contract cu compania muzicală Globomedia Música.[3]

Primul lor album ca El Sueño de Morfeo a fost produs de Manel Santisteban. Primul lor single "Nunca volverá" a fost lansat în ianuarie 2005, devenind un adevărat succes în Spania, ocupând locul 3 în topul de la finalul anului în această țară.[4]

2007-2008: Nos vemos en el camino[modificare | modificare sursă]

Albumul Nos vemos en el camino a fost înregistrat în 2006 și lansat mai apoi în aprilie 2007.Primul single din acest album a fost "Para toda la vida", urmat de "Demasiado tarde".

Următoarele două singles au fost făcute în colaborare cu Nek: "Para ti sería" și "Chocar". Albumul a fost relansat cu un DVD și includea câteva piese in colaborare cu Nek. Trupa a avut un turenu în Spania în 2007 și un minitur în 2008.

2009-2010: Cosas que nos hacen sentir bien[modificare | modificare sursă]

În 2009 au înregistrat un nou album la Los Angeles. Primul single din album ,"Si no estás" a fost lansat în aprilie 2009. AlbumulCosas que nos hacen sentir bien, a fost lansat în mai 2009, iar primele piese de pe album erau "No sé dónde voy" și "Gente". În 2010, ei au colaborat cu casa de discuri Cómplices, înregistrând unul dintre cele mai populare piese ale trupei, "Es por ti".

2013- Eurovision Song Contest[modificare | modificare sursă]

La 17 decembrie 2012 a fost anunțat faptul că trupa aleasă de RTVE pentru a reprezenta Spania la Concursul Muzical Eurovision 2013 este 'ESDM - El Sueño de Morfeo'. Trupa a reprezentat țara cu piesa "Contigo hasta el final".

Referințe și note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Acharts.co, accesat în  
  2. ^ „copie arhivă”. Arhivat din original la . Accesat în . 
  3. ^ El sueño de Eurovisión (în spaniolă), El Comercio,  
  4. ^ http://www.promusicae.es/files/listasanuales/singles/Lista%20Anual%20Singles%202005.pdf