DualShock

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la DualShock 4)
DualShock 4

DualShock (marca înregistrată DUAL SHOCK[1] este o linie de gamepad-uri dezvoltată de Sony Interactive Entertainment pentru consolele PlayStation, PlayStation 2, PlayStation 3, PlayStation 4 și PlayStation 5.[2]

DualShock a fost introdus în Japonia spre sfârșitul anului 1997, și a fost lansat pe piața nord-americană în mai 1998. Acesta avea ca 14 butoane digitale (Triangle, Cerc, X, Pătrat, L1, R1, L2, R2, L3, R3, Start, Select, Analog), schemă care se păstrază și astăzi, cu mici modificări. Până în iunie 2008 s-au vândut peste 28 de milioane de controllere (excluzându-le pe cele vândute odată cu consola).[3] DualShock 3 este primul controller wireless făcut de Sony, și combină capabilitățile Sixaxis cu senzori care detectează mișcările controllerului. DualShock 4 vine cu noutăți cum ar fi touchpadul, o intrare pentru căști și o boxă mono.[4] Este compatibil cu PlayStation 3, putând fi conectat la acesta doar prin intermediul unui cablu USB.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „第4280605号”. 商標出願・登録情報. Industrial Property Digital Library (via WebCite). . Arhivat din original la . Accesat în . 
  2. ^ Morell, Chris (). DualShock 3 for PS3. GamePro. Arhivat din originalul de la . Accesat în . 
  3. ^ „DualShock 3 Wireless Controller available for PlayStation 3 this summer”. Next-Gen.biz. . Accesat în . 
  4. ^ (c)Sony Computer Entertainment Inc. „NEW SLIMMER AND LIGHTER PLAYSTATION®3 TO HIT WORLDWIDE MARKET THIS SEPTEMBER | PRESS RELEASES | Sony Computer Entertainment Inc”. Scei.co.jp. Arhivat din original la . Accesat în . 

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

 
Search Wikimedia Commons
Search Wikimedia Commons
  Wikimedia Commons conține materiale despre: