Drumul european E04

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Drumul european E4)
Drumul european E04
Traseul drumului
Lungime : 1.590 km
Țări : Suedia Suedia
Finlanda Finlanda

Drumul european E4 este o șosea de 1590 de kilometri lungime, care leagă orașul suedez Helsingborg de orașul finlandez Tornio, trecând prin Stockholm.

Descriere[modificare | modificare sursă]

Drumul european E04 este clasat ca autostradă de la Helsingborg la Gävle, exceptați fiind cei 32 de kilometri din apropierea localității Ljungby. La nord de Gävle, cel mai adesea este o șosea obișnuită, dar există și câțiva kilometri de autostradă, în apropiere de Söderhamn, Sundsvall și Piteå. Porțiunea de traseu dintre localitățile Tornio și Kemi a fost luată de la Drumul european E04, în profitul drumului european E08.

Pentru a ajunge la Helsingborg (Suedia), pornind din Danemarca, se ia feribotul de la Elsinore.

Traseu[modificare | modificare sursă]

În general, Drumul european E04 are traseul de-a lungul țărmului Golfului Botnic. Drumul european E04 are traseul de la sud la nord, trecând prin Suedia și Finlanda. Lungimea totală a drumului este de 1590 km (990 mile). Pe teritoriul finlandez, drumul se află în întregime în orașul Tornio, fiind doar de 800 m (0,50 mile) lungime.

În Finlanda, drumul are un traseu scurt, pornind de la Tornio, până la frontiera cu Suedia. În Suedia, drumurile europene nu au și numere naționale. În Suedia, drumul trece prin sau aproape de următoarele orașe:

E04, în apropiere de Örnsköldsvik, în Suedia.
E04, în apropiere de Linköping, în Suedia
E4, în apropiere de Lake Vättern
E4 la Jönköping