Drapelul Republicii Trinidad și Tobago

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Drapelul Trinidadului și Tobago)
Drapelul statului Trinidad și Tobago - Proporțiile steagului - 3:5

Drapelul Republicii Trinidad și Tobago a fost adoptat o dată cu declararea independenței față de Marea Britanie la 31 august 1962. Proiectat de Carlisle Chang (1921-2001),[1][2][3] steagul statului Trinidad-Tobago a fost ales de către comisia de independență din 1962. Roșu, alb si negru simbolizează foc (soarele, reprezentând curajul), pământ (reprezentând dedicarea) și apă (care reprezintă puritatea și egalitatea).[4]

Design[modificare | modificare sursă]

Drapelul statului Trinidad și Tobago este alcătuit dintr-un câmp roșu cu o bandă diagonală neagră mărginită pe ambele părți de câte o bandă albă, diagonala plecând din partea stângă sus dinspre lance spre partea dreaptă jos spre latura liberă.

Construire[modificare | modificare sursă]

Lățimea dungilor albe este de 1/30 din lungimea steagului și lățimea fâșiei negre este de 2/15. Lățimea totală a celor trei dungi împreună este, prin urmare, de 1/5 din lungimea lui.[5]

Steaguri coloniale britanice[modificare | modificare sursă]

Înainte de declararea independenței față de Marea Britanie în august 1962, Trinidad și Tobago a folosit steagul britanic albastru pe care se afla o stemă care prezenta o navă care sosește în fața unui munte.

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ "Carlisle Chang" Arhivat în , la Wayback Machine., Ministry of Community Development, Culture and the Arts, Government of the Republic of Trinidad and Tobago.
  2. ^ "National flag of Trinidad and Tobago - Carlisle Chang", YouTube.
  3. ^ Carlisle Chang biography Arhivat în , la Wayback Machine., NALIS.
  4. ^ National Flag Arhivat în , la Wayback Machine.". Government of the Republic of Trinidad and Tobago. Retrieved 12 mai 2017.
  5. ^ Flagspot

Legături externe[modificare | modificare sursă]

en Trinidad și Tobago pe Flags of the World

Drapele naționale
Listă a drapelelor naționale | Listă a stemelor naționale