Document

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Un document este o reprezentare a gândirii, în formă scrisă, desenată, prezentată sau fixată pe un suport de memorie. Cuvântul provine de la cele latinești documentum:- act, act oficial și docere:- a învăța, preda. În trecut, termenul era folosit, în mod obișnuit, pentru a desemna o însemnare scrisă utilizabilă pentru a proba un adevăr sau un fapt. În era calculatoarelor, „document” înseamnă, de obicei, un fișier digital care conține în majoritate text, inclusiv structura și formatul său, cum ar fi fonturile, culorile și imaginile incluse. În zilele noastre, un „document” nu este definit prin mediul său de transmitere - de exemplu, hârtia - datorită existenței documentelor electronice. Cuvântul documentație este diferit, fiindcă are mai multe sensuri decât „document”. Documentele se deosebesc de „realia” - obiecte tridimensionale care ar satisface, altfel, definiția „documentului”, fiindcă ele fixează sau reprezintă gândirea; „documente” sunt considerate, în principal, reprezentările bidimensionale.

Termenul „document ” se poate referi la:

  • Document istoric

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Dezambiguizare Pagina aceasta de dezambiguizare listează articolele care au titluri identice sau susceptibile de confuzie.
Dacă ați ajuns aici prin intermediul unei legături interne care trebuia să trimită direct la un articol, vă rugăm să o corectați.