Discuție:Virgil Madgearu

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Unde sunt dovezile care indica indubitabil ca asasinatul a fost produs de legionari? Mie mi se pare ca acest articol este insinuant. Ati citat "Jurnalul" lui Corneliu Coposu dar nu ati pomenit nimic despre dubiile lui Coposu si Maniu cum ca atentatul ar fi fost comis de legionari si, mai apoi, convingerea personala a lui Maniu ca asasinatul a fost pus in practica de serviciile germane, active pe teritoriul Romaniei.

In concluzie, unde s-au gasit dovezile ca asasinatul a fost comis de legionari din moment ce autoritatile statului (atat pe linia lui Antonescu cat si pe linia lui Horia Sima) au fost surprinse la aflara vestii rapirii si apoi a asasinarii lui Madgearu?

Mai mult, cei mai motivati pentru asasinarea lui Madgearu ar fi fost nemtii, a caror politica si doctrina Madgearu le-a combatut vehement.

Se impune, asadar, prezentarea unor dovezi cel putin credibile in sprijinul acestor afirmatii. Concluzia procurorului de caz nu are nici o valoare, cunoscute fiind metodele prin care operau institutiile statului la vremea respectiva si care sfidau orice regula minimala a statului de drept. Mai mult, la bibliografie, in afara de Jurnalul lui Coposu (in care acestui subiect ii este acordat prea putin spatiu), mai apare ca sursa Comandamentul Militar al Capitalei (1941). Cat de credibila poate fi aceasta sursa stiut fiind faptul ca dupa rebeliunea legionara, in carca legionarilor au fost puse toate masacrele.

Cine sunt autorii? De ce nu au fost prinsi si anchetati? De ce nu exista martori? De ce acest asasinat iese din comportamentul tipic legionarilor de a se preda dupa comiterea unei crime? Iata intrebari care nu-si gasesc raspunsul in acest articol insinuant si nesustinut stiintific.

5.2.157.133 (discuție) 20 martie 2015 15:24 (EET)Dumitru Tudor5.2.157.133 (discuție) 20 martie 2015 15:24 (EET)[răspunde]

Există oare vreo legătură între Virgil Madgearu și istoricul contemporan Alexandru Madgearu, autorul cărții "Expansiunea maghiară în Transilvania" sau este doar o coincidență de nume?[modificare sursă]

. RalucaSpirchez (discuție) 19 noiembrie 2022 03:30 (EET)[răspunde]