Discuție:Târgoviște

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Târgoviște este un subiect de care se ocupă Proiectul Orașele României, proiectul care se ocupă cu întreținerea și dezvoltarea articolelor despre orașele din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ÎnceputAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Început pe scala de calitate.
MareAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa mare pe scala de importanță.


Vlad Țepeș nu e la baza personajului fictiv Dracula. În textul romanului, contele Dracula se recomandă drept secui, dintr-o Transilvanie fictivă pe undeva pe lângă Bistrița. Bram Stoker, autorul romanului, nu face deci această identificare. Ea apare în aburul comercial ulterior și prin filme. --Dimulescu (discuție) 19 ianuarie 2013 19:01 (EET)[răspunde]

Personalități[modificare sursă]

S-a discutat de mai multe ori despre criteriul de includere în secțiunea „Personalități” de la diferite localități, existând, în acest sens, două curente principale: locul nașterii sau relevanța activității depuse de persoana respectivă pentru acea localitate. Ultima discuție de acest fel despre care îmi amintesc este: Wikipedia:Cafenea/Arhivă/2017/octombrie#Personalități emblematice ale unor localități. Ca majoritatea discuțiilor de la Wikipedia, nici la aceasta nu s-a ajuns la un consens.

În ceea ce privește secțiunea Târgoviște#Personalități, am șters ieri câteva persoane; reiau aici mai pe larg motivele ștergerilor (pe care le-am scris succint și în „descrierea modificărilor”):

  • Rodica Bujor, născută în Voinești, Dâmbovița (nu trebuie confundat județul cu municipiul de reședință); a devenit notabilă ca interpretă de muzica populară după ce s-a mutat la București.
  • Rodica Stănoiu, născută în Comuna Nucet, Dâmbovița; a devenit notabilă ca politician după ce s-a mutat la București.
  • Gheorghe Zamfir, născut în Găești; la vârsta de 14 ani, tatăl lui l-a înscris la Școala de muzică nr. 1 din București; a urmat conservatorul tot la București și a devenit notabil tot la București.
  • Ovidiu Schumacher, născut în Moreni; a devenit notabil ca actor de teatru și film la București, după care a emigrat în Germania.
  • Ion Dolanescu (sic!), născut în Perșinari, Dâmbovița; nu știu dacă a devenit notabil ca interpret de muzica populară înainte sau după ce s-a mutat la București.
  • Alexandru Manafu, colonel; nu are articol dedicat în Wikipedia și nici măcar o referință în articolul Târgoviște.
  • Dan Ciotoi, interpret de muzică în formația Generic; linkul respectiv este o redirecționare spre pagina Generic (formație), în care se spune doar că „fondatorul formației este cântărețul și chitaristul Dan Ciotoi, originar din județul Dâmbovița”.
  • Sorana Cîrstea, născută în București; în infocaseta articolului Sorana Cîrstea apare „Reședință; Târgoviște”, dar fără vreo referință.
  • Maria Cârneci, născută în Perșinari, Dâmbovița; a devenit notabilă ca interpretă de muzica populară în București, nu știu dacă a activat și în Târgoviște; în prezent locuiește în Pipera.

--Bătrânul (discuție) 9 iunie 2020 08:32 (EEST)[răspunde]