Discuție:Smaranda Brăescu

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Sunt direct interesată în informații despre recordmena Smaranda Brăescu. A fost o surpriză extrem de placută să descopăr informații utile la Enciclopedia .Dvs.În acest an se împlinesc 75 de ani de la fabulosul record mondial absolut al acestei legendare campioane.Aș dori să pot contacta în acest sens baza militară aviatică de la Sacramento,S.U.A.,pentru a mai afla din arhiva, pe care mai mult ca sigur o dețin, date extrem de prețioase.Sper să mai pot beneficia de informații interesante de la Enciclopedia Wikipedia.Îmi pare rău că joi 11 ian.2007 nu voi putea asculta emisiunea la B.B.C.Sunt într-o comisie de examinare de la ora 12.a.m.Dacă aveți nevoie de o scurtă opinie telefonică mă puteți suna la 0723|203674. dr.Ana Maria Sireteanu email amsireteanu@yahoo.com Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 194.150.85.144 (discuție • contribuții).

Articol prea sumar care ignora esentialul[modificare sursă]

Saritura cu parasuta de la 24000 de picioare de la Sacramento, nu a facut-o campioanA (subliniez "A" de la sfarsit). Acolo ea a doborat RECORDUL MONDIAL MASCULIN la saritura cu parasuta care fusese de 21733 picioare. Ea a fost campioana mondiala absoluta, combinat la feminin si masculin in acelasi timp.

Isprava ei, la epoca respectiva, a provocat in toata lumea o valva comparabila numai cu cea provocata decenii mai tarziu de Nadia Comaneci. Ca exemplificare, pe drumul de intoarce in Romania, la intrarea in spatiul aerian canadian, aviatia militara canadiana i-a asigurat o escorta de onoare de 10 avioane.

Ca record national absolut al Romaniei, recordul ei a ramas in picioare pana in anii '70 cand a fost doborat de Grigore Baștan cu o saritura deasupra aeroportului Baneasa (for this paragraph double checking needed).

Prin anii 70-80 a aparut o carte dedicata ei, n-o mai am (multumita fratelui meu) care descria cu lux de amanunte povestea ei. Poate, altcineva care o are poate oferi detalii mai exacte. Titlul aproximativ este de "Aviatoarele cerului"(?), nu tin minte autorul.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 76.10.136.195 (discuție • contribuții).

de adăugat[modificare sursă]

de adaugat : un batalion de parasutisti din bacau ii poarta cu deosebit respect numele!