Discuție:Roma Antică

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Avertisment imagine[modificare sursă]

Următoarele imagini au fost șterse de la Commons sau au fost marcate spre ștergere. Te rog scoate-le din articole sau alătură-te discuției de la commons. Mesaj generat automat de CommonsTicker.

-- CommonsTicker 22 ianuarie 2007 04:21 (EET)[răspunde]

Asezare geografica[modificare sursă]

Roma a fost la inceput o cetate oarecare din provincia Latium din centrul Peninsulei Italice care este marginitade trei mari: -est:Marea Adriatica -vest:Marea Tireniana -sud:Marea Mediterana Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 79.116.52.60 (discuție • contribuții).

Perioada Monarhiei[modificare sursă]

Limba latina face parte din grupa de limbi centum, iar limba vorbita de traci din grupa satem. Nu poti spune sub nici o forma ca dacii vorbeau latina inainte de intemeierea Romei, inainte sa se formeze chiar limba. Romanizarea Daciei a inceput prin 105-106 d.C. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Andreisun (discuție • contribuții).

Titlul articolului[modificare sursă]

În articol se vorbește despre Roma antică, la sfârșitul său este utilizată infocaseta {{Roma antică}}, iar categoria la care este încadrat este Roma antică. De ce titlul ar fi atunci Roma Antică (adjectivul cu majusculă) și nu Roma antică?

N.B. Articolul s-a numit inițial Roma antică, dar a fost redenumit la 17 iunie 2009 de către Remigiu, fără niciun comentariu. --Bătrânul (discuție) 29 octombrie 2012 16:19 (EET)[răspunde]

De asemenea avem Grecia Antică și Egiptul Antic --_florin DF 29 octombrie 2012 16:21 (EET)[răspunde]
Termenul antică nu face parte din numele statului respectiv, deci ar trebui, în opinia mea, să fie scris cu minusculă.188.25.59.202 (discuție) 13 iulie 2022 07:33 (EEST)[răspunde]