Discuție:Roald Amundsen

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Peste câteva zile (mai exact, pe 14 decembrie) se împlinesc 100 de ani de la un eveniment memorabil: cucerirea Polului Sud de către expediția norvegiană „Fram”, condusă de Roald Amundsen. În semn de omagiu pentru acești adevărați „eroi ai ghețurilor”, încerc să completez articolul respectiv. --Sîmbotin (discuție) 30 noiembrie 2011 12:19 (EET)[răspunde]

Premierul Norvegiei a dezvelit bustul în gheață al exploratorului Roald Amundsen la Polul Sud[modificare sursă]

Sute de persoane s-au adunat miercuri 14 decembrie 2011 la stația de cercetare „Scott și Amundsen” (a SUA) din Antarctica pentru a aduce un omagiu marelui explorator norvegian Roald Amundsen, în ziua în care se împlinesc exact 100 de ani de când acesta a câștigat cursa pentru Polul Sud. Pe un ger de -40 de grade Celsius, premierul Norvegiei, Jens Stoltenberg a dezvelit bustul în gheață al ilustrului explorator și a implantat, la fel ca acesta acum un secol, drapelul norvegian.
Pe lângă reprezentanții expedițiilor norvegiene și britanice, printre cei prezenți s-au numărat și doi români - Romeo Dunca și Cornel (Coco) Galescu - care au ajuns marți la Polul Sud, refăcând traseul de odinioară al lui Amundsen. (sursa: AGERPRES)

--Sîmbotin (discuție) 14 decembrie 2011 15:33 (EET)[răspunde]