Discuție:Radiestezie

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Notificare[modificare sursă]

Jimbo izgonind șarlatanii lunatici

Prin decizia comunității, pentru susținerile medicale din cadrul Wikipediei se aplică îndrumarea WP:MEDSÎ. Tgeorgescu (discuție) 18 mai 2019 15:40 (EEST)[răspunde]

Milionul lui Randi[modificare sursă]

Cine susține că radiestezia este altceva decît o păcăleală ar fi bine sa furnizeze și legături către testele științifice care să susțină aceasta. Deocamdată toate testele efectuate (nu puține, descrise in articol) au arătat că rezultatele sunt pur aleatoare. N-ar strica nici ca un asa-zis "specialist" sa ia milionul de dolari de la Randi. Textele ca nu functioneaza pentru bani sau din cauza prezentei lui Randi nu tin, pentru ca: 1. Deseori "specialistii" i-si ofera serviciile contra cost - de aceea si incearca sa-si faca reclama in articol, pretinzind ca pot furniza un serviciu util. 2. Nu e nevoie sa ia nimeni banii - ei pot fi trimisi direct de Randi unei fundatii umanitare de pilda. 3. Randi nu participa la teste. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Mihaiam (discuție • contribuții).

Bine v-am gasit!
Pentru cineva care vrea sa dovedeasca "stiintific" rezultatele radiesteziei, trebuie mai întâi să dovedească pe bazele aceleiași științe schimonosite existența lui Dumnezeu. Aceasta pentru că o știință completă este cea în care se manifestă Dumnezeu. Cât despre testele așa zis științifice elaborate de diverși atei, nu vor aduce niciodată rezultate. Banii oferiți nu reprezintă motivația corectă a unui radiestezist, contravaloarea serviciilor nu are nici o legătură cu premul oferit, acestea reprezintă echivalentul economic al facturii și nu au scopul înavuțirii cum greșit asociază diverse persoane imature spiritual, cât și rațional-mental. Credința fiecăruia este după eforturile și voința sa, cine vrea să creeze s-o facă!, cine vrea să distrugă, schimonosească - să se gândească de două ori și să se întrebe: de ce s-a născut el sau ea?
P.S. : detalii ale acestei cunoașteri se pot afla de la înțelepții dințara de origine sau altele ce au avut contact cu ea!Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Cfvd13 (discuție • contribuții).
WP:LUNATICII. Tgeorgescu (discuție) 24 noiembrie 2018 05:37 (EET)[răspunde]
„Aici urmăm îndrumările Wikipediei foarte îndeaproape. Obiecția de bază (deși cei care se plâng ar putea să nu înțeleagă) este că Wikipedia este bazată preponderent pe știință mainstream. Deoarece homeopatia este atât de pe larg respinsă de mainstream, nu are nicio șansă de a fi tratată la modul în care susținătorii ei ar dori.

Ca cele mai multe dezbateri de acest fel, ele se reduc la « Ce fel de enciclopedie este Wikipedia ». Nu trebuie să ne cerem scuze pentru că adoptăm perspectiva științei mainstream... căci asta este Wikipedia. Răspunsul simplu pentru cei cărora nu le plac regulile noastre este de a-și înființa propria lor enciclopedie cu regulile care le plac lor... și da, există unele eforturi de a face asta pe Internet.

Problema cu asta este că oamenii cărora le plac opiniile marginale își dau seama că acele enciclopedii sunt extrem de puțin citite... deci recurg la a-și proclama viziunea pe Wikipedia, unde va fi citită de mulți. Ceea ce ei nu-si dau seama este că motivul pentru care Wikipedia este cam al cincilea cel mai vizitat website de pe Internet este exact din cauză că avem regulile și valorile pe care le avem.

De fapt, publicul a votat pentru Wikipedia și contra enciclopediilor cu reguli diferite... de aceea nu trebuie să ne schimbăm regulile... iar dacă regulile nu se schimbă - atunci nu vom schimba nici acest articol pentru a fi mai prietenos cu homeopații.”
Citat de Tgeorgescu (discuție) 24 noiembrie 2018 05:39 (EET)[răspunde]

Protobipolaritate magnetica[modificare sursă]

Nu se înțelege ce vrea să spună asta. "Protobipolar" e un diagnostic psihiatric. tgeorgescu (discuție) 10 aprilie 2024 22:37 (EEST)[răspunde]