Discuție:Pescuit

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Pescuire!?? Nu trebuia pescuit? --Sebi B. discută 11 iunie 2009 11:45 (EEST)[răspunde]

(Fără titlu)[modificare sursă]

Pescuitul! Se imparte in doua mari categorii :

  • Pescuitul comercial
  • Pescuitul sportiv

Ambele catgorii au la baza necesitatea omului pentru hrana. Aceata neceseitate dateaza din vechiile timpuri, cand omul trebuia sa procure hrana pentru el si familie. Evident ca am evouluat destul e mult si am tecut peste vremurile cand pescuitul reprezenta doar o abilitate de supravietuire. Am evoluat, am modificat uneltele trecand de la sulite la "plase" si aparaturi ultra moderne. Cu toate astea pescuitul se rezuma doar la relatia dintre om si peste (vanator si vanat), aceasta relati a dezvoltat in zilele noastre doua mari industrii:

La pescuitul comercial, observam marii producatori de nave, barci, aparaturi de localizare si marcare prin satelit, motoare mai silentioase, fabrici pentru procesarea pestiilor, etc. Toate acestea au fost dezvoltate benefic din cauza profiturilor considerabile de pe urma pescuitului, dar si cererea mare a populatiei, deaoarece carena de peste si preparatele derivate din acesta sunt printre cele mai apreciate mancaruri din lume.

La pescuitul sportiv observa schimbari majore ,chiar daca acesta a aparut mult mai tarziu decat cel comercial. Pescuitul sportiv sa dezvoltat destul de bine si destul de repede, din cauza pasiunii oamenilor si osesiei de perfectionare si demonstrare a abilitatilor de pescar. Aici apare o urma puternica din instinctul mostenit dealungul vremii de la stramosii nostrii (primii pescari), si de la acest instinct au aparut unelte din ce in ce mai performante, momelii de diferite calitati adresate multiplelor tipuri de clase sociale. Desigur , si pescuitul sportiv participa si concureaza destul de bine cu cel comercial avand in vedere profiturile obtinute de marii comercianti si producatori de produse de genul acesta. Cu toate acestea, pescuitul sportiv reprezinta pentru mine o scapare din viata sociala sin salbaticie si cred ca nu sunt singurul...AndreiVoicu (discuție) 17 martie 2010 22:11 (EET)[răspunde]

Sursa: Doar o parere a mea!