Discuție:Nemetal

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Are multe greseli stiintifice si trateaza simplist elementele chimice inducand in eroare eventualii cititori neavizati. De ex. se spune ca hidrogenul se afla in partea dreapta sus a sistemului periodic pe cand el, in trecut era in partea stanga (considerat a apartine gr. 1) iar dupa ultimele teorii este situat impreuna cu Heliul in centrul sistemului periodic, perioada 1.

De asemenea, se spune ca "oxizii nemetalelor sunt acizi" !!! Chiar si un elev care a promovat clasa a VII-a stie ca oxizii si acizii sunt clase de substante compuse diferite. Probabil ca s-a dorit a se spune ca "oxizii nemetalelor sunt oxizi acizi", ceea ce este cu totul altceva. Daca nu stapaniti lb. romana, dovada si numeroasele greseli de ortografie,si mai ales nu sunteti pregatiti in domeniul abordat va rog abtineti-va de la a crea pagini in Wikipedia caci faceti mai mult rau decat bine si compromiteti ideea ce sta la baza acestui proiect.

Stimate autor, daca esti capabil corecteaza greselile (nu doar cele doua flagrante semnalate aici ci si pe toate celelalte - de pilda stiai ca in BeO legatura are caracter preponderent covalent si nu este o legatura ionica?) iar daca nu, te rog sterge aceasta pagina!!!