Discuție:Monica Bîrlădeanu

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Ce fel de tupeu are domnul Radufan ![modificare sursă]

Cea mai mare ruşine este faptul că la englezi apare Monica Bârlădeanu RUŞINE aici la noi nu are importanţă, doar ca să puneţi "curăţenie" atăt la mai mult nici nu m-am aşteptat sunteţi prea comozi ! la muncă cu voi, şi lăsaţi trăndavia, dacă nu puteţi ajuta lăsa-ţi treaba asta, şi ajutaţi, eu am scris 50 de articole şi dacă trebuia Mihai m-a ajutat fără multe şmecherii haide la treabă şi nu strică dacă avem cu cine să ne măndrim, ma refer la Vedeta cea mai frumoasă din romănia Monica Bârlâdeanu, imi este ruşine să văd ca dănsa apare în alte locuri iar la noi absolut nimic, am venit să fac ceva dar domnii scriu "curăţenie" în loc să-şi pună măna la treabă.


Voi dormiţi ? sau în mod intenţionat o cenzuraţi pe Monica Bârlădeanu ? i-a uitaţi-vă cănd au scris englezi despre Monica - 04:29, 8 February 2006 Kiwipat (creation, new)


Ruşine !!!! Imi este ruşine că sunt romăn mai ales cu oameni ca voi.

Domnul Utilizator:Radufan te rog fii om serios !

Da-ţi click la "Istoric" => Monica Bârlădeanu. Iar asta cum vine ? (actuală) (prec) 5 aprilie 2006 14:12 Laurap" Cristi Puiu, Oare nu el a fost regizorul ? de ce nu s-a scris şi despre Monica ??????????

--Ovidiu 23 iunie 2006 20:00 (EEST)[răspunde]

  • Domnule Ovidiu, va rog frumos sa va abtineti de la astfel de comportamente inutile. Daca v-ati oprit o secunda sa cititi politica Wikipedia, poate a-ti observat ca sunt interzise atacurile la persoana. Am intordus o referinta (format) la manualul de stil pentru ca articolul nu este scris conform regulilor wikipedia. Este o mica mare diferenta intre asta si "cenzura" de care vorviti. Din nou, documentati-va inainte sa aruncati cu insulte. Un articol de enciclopedie se presupune ca trece peste animozitatile si pasiunile legate de un subiect sau altul. Comportamentul dvs. si atributele pe care le folositi ma fac sa cred ca nu percepeti deloc spiritul Wikipedia. Pe langa ca ma simt chiar f.lezat, pt.ca particip f.entuziast, atat cantitativ cat si calitativ la Wikipedia romaneasca, am sa depun si o plangere impotriva dvs. catre administratori. --Radufan 23 iunie 2006 22:48 (EEST)[răspunde]

D-le Radu, dvs, inloc sa ajutati cautati calea cea mai usoara adica sa adaugati "curăţenie" ce inseamna ca articolul nu este scris conform de stil wikipedia (am scris 54 de articole acum veniti sa-mi dati lectii de wikipedia ?sunteti penibil. Pe mine ma ajutat cineva si ii multumesc foarte mult, cand am scris cenzura m-am referit ca s-a scris despre regizerul cristi puiu, dar despre monica nu s-a scris absolut nimic ZERO , iar la englezi este prezent din februarie 2006 adica domnii de aici ca si tine nu s-au gandit ca si monica trebuia trecuta, va rog sa va cauta-ti alte preocupari si nu sa ma amenintati, daca erati om de ajutor apoi ajutati si nu folosti curartenie asta da dovada de trandavie doar cine sunteti dvs, puteti sa va plangeti unde doriti si la ceausescu, si va rog foarte mult sa nu va amestecati unde nu va fierbe oala. --Ovidiu 23 iunie 2006 23:10 (EEST)[răspunde]

Nu mă implic în discuţie, dar nu mi se pare normal ca în urma unor astfel de injurii lansate de un utilizator, administratorii să nu se sesizeze.--Eres 23 iunie 2006 23:17 (EEST)[răspunde]

  • P.S.: Dl. Ovidiu, dvs. vă laudaţi cu cele 54 de articole scrise dar mie îmi revine ingrata sarcină de a vă înştiinţa că materialele sunt de o calitate îndoielnică. Arucaţi o privire peste Miklós Horthy, consultaţi un manual de limba română şi constataţi singur la ce mă refer...--Eres 23 iunie 2006 23:23 (EEST)[răspunde]
Domnule Ovidiu, vă rog întâi să vă calmaţi. Cu un asemenea limbaj şi mod de exprimare nu se poate ajunge departe. Şi eu consider că punctul de vedere al celui care a scris nu este neutru, iar necesitatea formatului PDVN este justificată. În plus, articolul nu este în forma recomandată de Wikipedia (bulinuţe amestecate cu liniuţe, exprimări deficitare, spaţii goale mari).
Nu puteţi face nici un atac la persoană nici unui utilizator (din exprimarea dv. dar domnii scriu "curăţenie" în loc să-şi pună măna la treabă reiese că respectivii sunt leneşi sau ceva de genul, iar asta da dovada de trandavie confirmă presupunerea mea) şi, mai mult, nu puteşi reproşa nimănui ceva ce nu face aici. Nimeni nu este angajat la Wikipedia astfel încât să fie obligat să scrie. Fiecare o face în timpul liber, de plăcere. Introducerea formatelor nu impută nimănui (dintre cei care au participat activ la dezvoltarea unui articol) modul de exprimare, semantica, sintaxa etc. care pot fi defectuoase, ci este doar o constatare şi un mod de atenţionare către ceilalţi contribuitori că acel articol are nevoie de ajutor (poate fi îmbunătăţit). Persoana care îl introduce nu este obligată să scrie/corecteze/refacă dacă nu vrea. Poate nu este interesată de subiect sau nu are dispoziţia ori timpul necesar. Cel care observă că s-a folosit un astfel de format la un articol scris de el poate cel mult să îl considere ca pe o critică constructivă, dar niciodată ca pe o mustrare.
Referitor la alt amănunt amintit de dv., reţineţi că Wikipedia engleză are mult mai mulţi contribuitori decât cea românească, wikipedia engleză a apărut mult mai devreme decât cea românească, contribuitorii lor sunt mult mai bine dezvoltaţi (informaţional, material şi intelectual) decât cei care contribuie la noi. --KlaudiuMihăilă Mesaj 23 iunie 2006 23:48 (EEST)[răspunde]

Salut Klaudiu Mihaila, sincer va spun mi-a facut placerea să vă citesc mesajul văd că sunteţi din Iaşi si bunicii mei sunt din Iaşi, eu cred ca am scris neutru, ma rog, exisată şi alte cali, de exemplu acel utilizator putea s-mi scrie doar nu mă suparam, şi nu am scris aşa de mult, dacă a dorit sa-mi atragă atenţia avea cum. Dvs, aţi explicat foarte bine şi foarte civilizat se vede de la o posta, vă mulţumesc !

--Ovidiu 24 iunie 2006 02:53 (EEST)[răspunde]

  • Dvs. aveţi probleme a înţelege că un articol nu vă aparţine, oricât a-ţi contribui la el. Orice utilizator poate contribui în limitele regulilor Wikipedia. Eu am folosit un simplu instrument wiki care se cheamă "format" şi care atenţionează asupra unui articol. De aici până la un atac direct la adresa dvs. este cale lungă. Eu nu pot să tolerez ceea ce a-ţi zis, pentru mai multe motive. Primul, pentru că aveţi o anume experienţă cu Wikipedia. Faptul că până la această dată, în ciuda celor 50+ articole pe care susţineţi că le-aţi scris, nu cunoaşteţi regulile de bază ale Wikipedia, nu vă scuză în minimă măsură, dimpotrivă. În al doilea rând, am avut acum nefericita ocazie să cunosc mai multe detalii din istoria dvs. şi am constatat cu stupoare că aveţi şi alte ieşire de acest fel care culminează cu ameninţări cu datul în judecată, o formă de presiune intolerabilă într-un astfel de mediu şi expres interzisă de Wikipedia. Şi nu în ultimul rând, nu pot să tolerez ceea ce a-ţi zis pentru că, aşa cum spuneţi mai sus lui KlaudiuMihăilă că "acel utilizator putea s-mi scrie doar nu mă suparam", era un comportament pe care puteaţi dvs.în primă instanţă să-l adoptaţi. Ba mai mult a-ţi scos formatul introdus de mine atacând persoana mea în descrierea [1] articolului, fapt cu atât mai mult interzis de politica Wikipedia pentru că nu mai poate fi şters. Toate astea dovedesc încă odată că puţin vă pasă de comunitatea Wikipedia şi de regulile ei (de altfel în mare parte universal valabile) şi că vă simţiţi deasupra lor. --Radufan 24 iunie 2006 03:24 (EEST)[răspunde]

Observ că articolul acesta e obiectul unei dispute. Am citit articolul şi discuţiile, şi am cîteva lucruri de spus:

  • D-le Ovidiu, reproşurile care vi se aduc sînt justificate: vă enervaţi prea uşor şi faceţi afirmaţii inacceptabile. V-am mai rugat o dată şi vă rog şi acum: păstraţi-vă calmul şi judecaţi lucrurile la rece. Nu puteţi cere cuiva să scrie un anumit articol, Wikipedia se bazează pe contribuţii voluntare. Faptul că aţi scris 54 de articole este lăudabil, dar nu dovedeşte şi că le-aţi scris şi bine. De altfel au mai existat reproşuri şi de la alţi utilizatori.
  • Eticheta de curăţenie nu este un reproş. Este un mesaj care are alte două scopuri: 1. Ne cerem scuze cititorilor pentru calitatea nepotrivită a articolului. 2. Invităm potenţialii contribuitori să ajute la îmbunătăţirea lui. Eticheta poate fi pusă de oricine, la orice articol care nu respectă stilul obişnuit de redactare.
  • Nu găsesc care anume afirmaţii din articol încalcă politica de neutralitate. Nimeni n-a spus aici în discuţii ce e părtinitor în articol. Dacă v-aţi referit la afirmaţia "actriţa cu succesul cel mai mare din Romania", aceasta trebuie scoasă, pentru că nimeni nu poate face o asemenea afirmaţie subiectivă într-o enciclopedie.
  • Traducerea unor fragmente din articol e sub orice critică. Mai mult, traducerea directă a unui text protejat de drepturi de autor este interzisă. Informaţiile trebuie repovestite.
  • Forumurile de discuţii de pe internet sînt în general apă de ploaie. Oricine poate să scrie acolo ce vrea. Menţionarea lor în articolul nostru e lipsită de valoare.
  • Secţiunea "Visul" pare să conţină afirmaţii ale actriţei. Acest lucru trebuie precizat clar şi eventual date citatele originale.
  • Aceeaşi secţiune: dacă autorul articolului nu este titularul drepturilor de autor ale textului de la situl actriţei atunci fragmentul trebuie şters şi eventual înlocuit cu un text reformulat complet. Legea ne permite să copiem numai 500 de caractere dintr-un text cu condiţia să nu depăşim jumătate. Mai mult, trebuie indicate explicit sursa şi autorul textului.
  • România se scrie cu R mare, chiar şi la mijlocul propoziţiei.

M-aş ocupa eu de articol dar nu mă pricep la actori, cu atît mai puţin la Monica Bârlădeanu, pe care n-am văzut-o niciodată, deşi mă uit la Lost (bănuiesc că a fost un personaj minor sau că abia urmează să apară - eu am văzut doar seria I). — AdiJapan  24 iunie 2006 09:51 (EEST)[răspunde]

Salut Adrian !
Dragă Adrian cu tine mă înţeleg perfect am citit mesajul tău şi am inteles !
Multă sănătate ! --Ovidiu 24 iunie 2006 15:22 (EEST)[răspunde]

Văd că utilizatorul Ro x taz a făcut cîteva modificări şi a scris Bîrlădeanu în loc de Bârlădeanu. Dacă numele real al actriţei este cu î atunci şi titlul articolului trebuie schimbat. M-am uitat la situl oficial şi din păcate tot nu mi-am dat seama cum e corect. Unele reviste scriu aşa, altele altfel. — AdiJapan  20 decembrie 2006 02:24 (EET)[răspunde]

Am uitat să completez[modificare sursă]

Monica este sora mea şi numele ei complet este Bîrlădeanu Monica Elena (numele de Elena eu l-am ales înainte de a se naşte) şi din acest motiv consider că am suficiente competenţe ca să verific/corectez datele şi informaţiile despre ea. Îmi pare rău că articolul poate provoca dispute şi sper să nu mai apară pe viitor. Din păcate nu pot modifica eu însumi articolul (cred că nu am suficiente drepturi) pentru că de fiecare dată îmi cere să salvez index.php când încerc să modific pagina. Cu respect ...

en:Monica_Bârlădeanu Ro_x_taz Bîrlădeanu Marian ☎ 5 aprilie 2008 22:38 (EEST)[răspunde]

Din păcate nu aşa funcţionează Wikipedia. Nu putem folosi în articole decît informaţii care au fost publicate undeva (vedeţi pagina Wikipedia:Verificabilitate).
În ce priveşte modificarea articolului (inclusiv mutarea la alt titlu), aveţi toate drepturile necesare. — AdiJapan 6 aprilie 2008 13:55 (EEST)[răspunde]

Sorry ... va trebui să-i verificaţi buletinul pentru confirmarea numelui complet. Alte surse scrise: registrul de starea civilă, cand va fi online. Intenţiile sunt bune oricum, chiar dacă sunt incomplete. Ro_x_taz Bîrlădeanu Marian ☎ 9 aprilie 2008 01:33 (EEST)[răspunde]

Mutare necesară articol[modificare sursă]

Am mutat articolul întrucât numele corect este Monica Elena Bîrlădeanu. Celor interesaţi le pot pune la dispoziţie o copie după certificatul de naştere. (Elena este ales de mine înainte de a se naşte).

Site-ul oficial este [www.monicadean.info] şi eu îl administrez.(Îmi cere să salvez fişierul index.php dacă vreu să modific începutul articolului până la Bibliografie.

--Bîrlădeanu Marian 6 septembrie 2008 12:45 (EEST)

Care este numele sub care e cunoscută Monica Bîrlădeanu în publicaţii? Acel nume trebuie folosit şi în titlu. Actele de identitate, cîtă vreme nu au fost făcute publice, nu reprezintă surse de documentare. — AdiJapan 6 septembrie 2008 17:55 (EEST)[răspunde]
Din cate stiu eu (si spun si regulile), la titlu se foloseste numele cu care este cunoscuta persoana, nu cel din buletin. De ex. Bill Clinton, nu William Jefferson Clinton. Voi muta la "Monica Birladeanu". AMDATi (discuţie) 6 septembrie 2008 19:21 (EEST)[răspunde]

Bună ziua, am scris articol pe Wikipedia italiană Monica Bârlădeanu și aș ruga să încărcați imaginea dvs. care se află în acest commons.wikimedia.org articol, ca să pot folosi pentru articol italiană (și toate celelalte de pe Wikipedia altele): Nu pot să o fac pentru că eu nu sunt autorului și nu știu cum de licență a fost emis. Folosesc acest prilej pentru a solicita o informație: numele de "Bârlădeanu" este corecta sau ar trebui să pot schimba la "Bîrlădeanu"? mulțumesc... Kormoran su it.wikipedia.org