Discuție:Mesoamerica

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

schimbare titlu articol Mezoamerica[modificare sursă]

Salutare, ma numesc Liviu si as dori ca titlul articolului Mezoamerica sa fie modificat, iar in locul lui sa apara Mesoamerica.

De ce doresc acest lucru:

1. in literatura de specialitate tradusa in Romania nu apare in nici o publicatie Mezoamerica (poate doar in ultimii ani sa fi aparut vreo traducere in acest sens la vreo editura obscura).

2. Mesoamerica nu reprezinta America Centrala, ci o regiune culturala din zona Americii de Nord si Centrale cu intindere fluctuanta.

3. In literatura de specialitate din tara se utilizeaza ca termeni (in arheologie, paleontologie) ambii termeni: "mezo" si "meso".

4. Ar fi indicat o comparare cu termenul "Mesopotamia", deja inradacinat in literatura de specialitate din tara; caracteristicile celor doi termeni sunt aproape identice.

5. Si daca are vreo importanta, sunt unicul specialist roman in Studii Mesoamericane (ma refer la studii si nu la rasfoirea sau lectura a 10 sau 100 de lucrari, indistincte, referitoare la acest domeniu).

6. In final, poate ar fi indicata si o revizuire a articolului insusi, dar aceasta se poate efectua usor de orice utilizator.

Toate cele bune Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Leontim (discuție • contribuții).

D-le Liviu, în principiu orice utilizator poate schimba titlul unei pagini. Comanda de redenumire se află în meniul de sus (după Modificare, Istoric și steluță găsiți o săgeată în jos). Cum însă abia v-ați înregistrat, bănuiesc că softul nu vă dă încă voie să redenumiți pagini, cel puțin pînă trec 4 zile și mai faceți cîteva modificări prin pagini. Ca urmare am schimbat eu titlul.
Am adăugat totuși în introducere și varianta cealaltă a denumirii. La Wikipedia avem obiceiul de a menționa și denumirile alternative, chiar dacă potrivit unor autori ele sînt greșite.
Vă rog totuși ca în articole să nu vă spuneți părerile personale și mai ales să nu le exprimați la persoana I. Comentariile își au locul în pagina de discuții, nu în articol, întrucît acesta e destinat cititorilor, nu editorilor. — AdiJapan 14 iunie 2011 17:47 (EEST)[răspunde]