Discuție:Konami

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Konami este un subiect de care se ocupă Proiectul Afaceri, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre antreprenoriat și mediul de afaceri Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Konami este cunoscut datorita simulatorul de fotbal dar si pentru jocul Silent Hill.Pro Evolution Soccer, mai pes scurt PES, a fost dezvoltat de japonezii de la Konami si lansat prima data in anul 1998 sub numele de ISS, Internation Superstar Soccer. Jocul insa are o istorie aparte. ISS a fost lansat doar pentru console si nu a fost atat de cunoscut ca predecesorul sau PES.

Winning Eleven este in proportie de 90 % acelasi joc, insa cu nume diferit pentru tarile asiatice si zona americii. Europenii insa il cunosc ca ISS, iar cu timpul s-a transformat in ISS Pro Evolution, apoi a ramas doar titulatura de Pro Evolution Soccer.

PES isi incepe istoria de dupa ISS in anul 2001, cand este lansat PES 1. Surprinzator pentru acea vreme, grafica arata neasteptat de bine in comparatie cu FIFA, de fapt acesta a fost si motivul cu care PES a putut sa concureze ani de-a randul cu FIFA. Probabil ca fara aceasta caracteristica, PES ar fi fost si in ziua de astazi un joc foarte slab cotat in comparatie cu FIFA.

Istoria recenta a PES-ului incepe insa in 2003, cand este lansat prima versiune pentru PC, PES 3, pana la acea data, jocul fiind disponibil doar pentru console. PES 6 face insa ca acest joc sa fie foarte cunoscut in toata lumea, datorita gameplay-ului net superior fata de FIFA dar si graficii mult mai bune. Asadar FIFA incepuse sa aiba un rival puternic. PES 6 este considerat de multi fani din intreaga lume, numarul 1 al aceste francize si numarul 1 al tuturor simulatoarelor de fotbal lansate vreodata, asta datorita gameplay-ului care a fost laudat multi ani de-a randul.

Istoria moderna a PES-ului incepe in anul 2008, cand practic PES este deja un nume cunoscut in intreaga lume, iar grafica imbunatatita an de an fac ca multi fani sa migreze dinspre FIFA catre PES. Odata cu introducerea licentelor Uefa Champions League sau Europa League, PES devine un nume foarte puternic in acest razboi al simulatoarelor, Konami incercand totodata sa achizitioneze an de an tot mai multe licente. Din pacate, problema licentelor o avem si astazi, Konami nereusind sa tina pasul cu FIFA la acest capitol.

Incepand cu luna august 2011, Pro Evolution Soccer este disponibil in 48 de tari si a avut vanzari de peste 70 de milioane de copii in intreaga lume, facand-ul unul dintre cele mai bune vandute jocuri video.

Ca si in cazul FIFA, ne asteptam ca Konami sa fi lansat PES 2013 ca pe un capat de linie al acestei epoci, iar incepand cu anii viitori, poate chiar de la anul, japonezii sa schimbe total fata jocului pentru a depasi din nou FIFA din toate punctele de vedere.

Un fișier de la Commons folosite pe această pagină a fost propus pentru ștergere rapidă[modificare sursă]

Următorul fișier de la Wikimedia Commons folosite pe această pagină a fost propus pentru ștergere rapidă:

Puteți vedea motivul ștergerii în pagina de descriere de mai sus. —Community Tech bot (discuție) 30 ianuarie 2022 10:14 (EET)[răspunde]