Discuție:Jules Verne

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

o să pun după ce termin

Commons
Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Jules Verne

De ce ai pus imaginea aia ?[modificare sursă]

De ce ai optat pentru imaginea aia? Cea de pe commons pare mai potrivită.Elerium | [ Discuție Elerium ] 20 May 2005 17:51 (UTC).

Jules Verne și ocultismul[modificare sursă]

într-o scrisoare trimisă către unul dintre cititorii lui cei mai arzători, jurnalistul italian Mario Turiello, Verne se plânge că se fac tot felul de speculații despre viața lui, prietenii lui presupun că este homosexual sau că are o iubire secretă cu doamna Duchane. Deși există liste cu masoni celebri care uneori îl includ pe Jules Verne, realitatea este că, în prezent, nu există nici o bază documentară pentru demonstrarea acestei afirmații. Experții Vernieni s-au afundat în arhivele Lojei Marea Federație Orientală și au cercetat alte surse fără a găsi urme ale scriitorului. Cei care susțin teza că Verne a fost mason indică faptul că scriitorul a lăsat indicii în urmă în opera sa. Ritualuri masonice sunt descrise în romane precum Călătorie spre centrul Pământului și în Indiile negre. Verne este cunoscut că era prieten bun cu mai mulți masoni, ca de exemplu propriul său editor, Hetzel, Nadar sau Dumas. Susținătorii ipotezei că Verne a fost mason au găsit indicii în sprijinul acestei idei și la mormântul lui Jules Verne construit în stil masonic, cu epitaful de inspirație clar masonică: „Spre nemurire și tinerețe veșnică”.

Sursa:[1] --Terraflorin (discuție) 13 ianuarie 2012 08:55 (EET)[răspunde]

Pagină nouă[modificare sursă]

paragraful Jules Verne#Selecțiuni din traducerile în limba română ale operelor lui Jules Verne din seria "Călătorii extraordinare" ar trebui introdus într-un nou articol de genul Listă de traduceri în limba română ale operelor lui Jules Verne --Terraflorin (discuție) 5 februarie 2012 18:17 (EET)[răspunde]