Discuție:Istoria aviației

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Nimeni nu i-a vazut pe fratii Wright zburind pina in 1908 si nici fotografii sau desene publicate in perioada Dec. 1903 - Mai 1908 nu exista cu avioanele lor[modificare sursă]

Stergeti mizeria aceea cu fratii Wright primii care au zburat. Asta este cea mai mare frauda din istoria aviatiei. Macar in siturile de limba romana, Traian Vuia sa aiba locul pe care il merita, acela de primul om care a decolat cu un aparat mai greu decit aerul. Pe linga faptul ca motorul lor era prea slab sa ridice avionul de la sol iar instabilitatea aparatului atit de mare incit niciodata nu a putut zbura mai mult de 35 m, in teste efectuate la aproximativ 100 ani de la pretinsul zbor si cu un motor mai puternic, fratii Wright mai folosesc in 1903 si elice care au aparut abia in 1908, ca sa nu mai vorbim ca in Noiembrie 1907 unul din frati l-a vazut pe Henri Farman zburind la Paris cu un avion foarte asemanator celor cu care W. si O. Wright aveau sa apara in public abia 8 luni mai tirziu, incepind din August 1908 cind au utilizat motoare frantuzesti Barriquand et Marre. (vezi: http://wright-brothers.wikidot.com ) Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 70.83.160.80 (discuție • contribuții).

In Decembrie 1905 ziaristul Robert Coquelle a realizat ca frații Wright minteau[modificare sursă]

In Decembrie 1905 ziaristul Robert Coquelle de la ziarul L'Auto ii viziteaza pe fratii Wright in Dayton dupa care scrie articolul La Conquête de l’Air par deux Marchands de Cycles (Cucerirea aerului de către doi Comercianți de Biciclete) in care ii acuza pe cei doi de cacialma. Acestea sunt cuvintele sale:

"— Permettez, M. Wright, vous avez absolument le droit de me refuser de voir votre aéroplane. Mais je ne dois pas vous cache que si vous vous obstinez à ne pas me donnez des explications complémentaires sur vos expériences, votre conduite sera sévèrement jugée par le monde aéronautique européen. On dira que vous avez « bluffé » et, qu’en fait de vol plané, vous avez surtout pris vos contemporains pour des imbéciles."

Traducere: "— Permiteți-mi, domnule Wright, aveți categoric dreptul de a ma refuza sa va vad aeroplanul. Dar nu trebuie sa va ascund ca daca persistați în a nu-mi da explicații complementare relativ la experiențe, comportamentul dvs. va fi sever judecat de lumea aeronautica europeana. Se va zice ca ați jucat la cacialma și, privitor la zborul planat, v-ați luat contemporanii drept prosti." Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 24.202.65.48 (discuție • contribuții).