Discuție:Isaia

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Isaia este un subiect de care se ocupă Proiectul Biblia, o inițiativă de a construi o listă cuprinzătoare și detaliată cu informații despre Biblie și alte texte religioase Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.


Ce copiati/ scrieti voi din carti de aiurea, "Book of Isaiah" va e mai aproape de suflet decât Mineiul, pe care mosii si stramosii vostri s-au batut ca sa nu li-l ia turcii? Voi îl vindeti de buna voie? Bieti oameni dusi de nas de strain de neam si de credinta! Credeti ca stiti voi mai bine daca renumiti, revizuiti, ascundeti si pacaliti ceea ce ne rugam de doua mii de ani pâna ce am ajuns 20 de milioane ? Trebuie musai sa dati socoteala cuiva care va joaca pe degete si va face reguli? DE CE decategorisiti mineiul si sinaxarul? Voi faceti o enciclopedie selectiva, din care scoateti informatiile enciclopedice despre ortodoxie, ori le scrieti voi mai bine? Atunci sunteti revizionisti anti-ortodocsi! Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 194.199.4.104 (discuție • contribuții).

Nu este corect sa apara o informatie crestina privita numai din puctul de vedere ortodox.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Cocolino04 (discuție • contribuții).
Cu revizionism anti-ortodox sau nu, cred că ar trebui separat articolul despre profetul Isaia de cel despre cartea Isaia. Așa cum stă, articolul unic e foarte greu de descifrat. Waardijner 31 iulie 2007 17:42 (EEST)[răspunde]
Am făcut asta, ceea ce înseamnă că cele mai multe probleme s-au mutat la isaia (carte). --Waardijner 3 august 2007 00:46 (EEST)[răspunde]

Chestia că nu discută despre Mesia nu este o „interpretare” (alta decât cea literală):