Discuție:Genocid cultural

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Genocid cultural este un subiect de care se ocupă Proiectul Drept, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre drept Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CiotAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Ciot pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Definitie absolut falsa[modificare sursă]

Definitia data aici genocidului cultural, numit si etnocid, este absolut falsa. De asemeni false sunt si exemplele date: Atat in Ruanda cat si impotriva romilor in Germania nazista s-a comis un genocid si nu un etnocid.

Definitia corecta a genocidului cultural[modificare sursă]

Genocidul cultural, numit si etnocid, reprezinta distrugerea culturii, limbii si identitatii etnice a unui popor sau a unei grupari etnice fara a-i distruge biologic pe indivizii acelui popor sau grupari etnice. In concluzie diferenta dintre genocid si genocidul cultural este aceea ca in cadrul unui genocid are loc o exterminare biologica pe cand in cazul unui genocid cultural persoanele individuale sunt lasate in viata dar li se distruge identitatea etnica. Metodele prin care se realizeaza genocidul cultural sunt multiple:

  • Transculturalizare
  • Substituire etnica
  • Asimilare etnica, etc.

Un caz clar de genocid cultural in istoria tarilor romane a fost maghiarizarea fortata a gruparilor etnice romane si germane in Transilvania pe timpul dominatiei habsburgice.--Monterex (discuție) 19 decembrie 2012 13:06 (EET)[răspunde]