Discuție:Floare

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Floare este un subiect de care se ocupă Proiectul Plante, o inițiativă de a construi o listă cuprinzătoare și detaliată cu informații despre botanică Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.


Observație[modificare sursă]

Textul de început al articolului și redat mai jos prezintă erori și este neclar.

Floarea este organul generativ al plantei datorită caăruia are loc reproducere la plantele cu flori (plante din Magnoliophyta divizate, de asemenea, numit angiospermele). Funcția biologică a florii este reproducere, de obicei, prin furnizarea unui mecanism pentru fecundare. După fecundare apar fructele și semințele. Multe flori au evoluat pentru a fi atractive insectelor, astfel încât să se poată face procesul de polenizare.

Ex. de eroare

Floarea este organul generativ al plantei datorită caăruia are loc reproducere la plantele cu flori (plante din Magnoliophyta divizate, de asemenea, numit angiospermele).

Floarea este un organ de înmulțire al plantelor gimnosperme (brad, molid etc.) și al angiospermelor. Conul pe care îl găsaim pe jos este o infloreșcență. Fiecare carpelă ("solz" al conului) este o floare.--Jean (discuție) 13 mai 2012 13:23 (EEST)[răspunde]