Discuție:Europa (satelit)

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Europa (satelit) este un subiect de care se ocupă Proiectul Astronomie, o inițiativă de a construi o listă cuprinzătoare și detaliată cu informații despre astronomie Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ÎnceputAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Început pe scala de calitate.
MareAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa mare pe scala de importanță.


Europa este al doilea satelit ca distanta fata de Jupiter.Pe acest satelit sau gasit compusi chimici foarte toxici cea ce intareste ipoteza existari vieti marineAcest comentariu nesemnat a fost adăugat de 93.122.215.255 (discuție • contribuții).

  • filmul "europa report" cu Daniel Wu are ca subiect tocmai acest aspect:un drum către luna lui jupiter. Capsula pierde contactul cu pământul după 6luni,drumul având o durată de 18luni,și apoi ce se întâmplă odată ajunși pe suprafața lunii? Mare parte din echipaj aselenizează pe gheață,pornesc etapa de forare și găsesc urme de viață,așa se zice.
Mai multe v. Europa Report (film)

întrebare[modificare sursă]

"Presiunea atmosferei 0.1 µPa" adică nu are atmosferă?paul

Nu știu cum stai cu engleza, dar aruncă o privire aici, de unde rezultă că are. Atmosfera dată exercită o presiune de 0,1µPa asupra satelitului.--AlternoBreak(discuție) 31 martie 2014 14:35 (EEST)[răspunde]