Discuție:Comuna Ion Creangă, Neamț

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Comuna Ion Creangă, Neamț este un subiect de care se ocupă Proiectul Localitățile din România, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre localitățile din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
CAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa C pe scala de calitate.
MareAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa mare pe scala de importanță.

Revin cu problema satelor și comunelor omonime.

Acest articol se referă la satul Ion Creangă, Neamț, în timp ce caseta din articol are titlul Comuna Ion Creangă. Cum se tratează astfel de articole? Datele despre comună pe care le-am adăugat nu se referă la sat. Știu că ar fi o muncă uriașă în plus, dar ar trebui să existe un articol separat Comuna Ion Creangă în care să fie trecute satele componenete (Comuna este formată din satele: Ion Creangă, Averești, Izvoru, Recea, Stejaru și Muncelu), la care să se adauge câteva date despre comună. De aici, plrin linkurile incluse se ajunge la satele componente, care au propriile date (mai ales populație, suprafață.

Mai există și situația pe care am semnalat-o cu privere la situațiile similare cu Sălcioara, Dâmbovița, unde Comuna Sălcioara este compusă din satul Bănești care este reședință de comună și satele Cătunu, Cuza Vodă, Ghinești, Mircea Vodă, Moara Nouă, Movila, Podu Rizii și Sălcioara (fost Beșteloaia, Județul Covurlui (interbelic)). În acest caz, numele comunei nu mai este același cu al satului reședință de comună.

Ce propun? Nu știu, dar mai multe minți ar putea găsi o soluție. --Miehs 24 februarie 2007 11:42 (EET)[răspunde]

A fost o discuție aici, în urma căreia mi-am asumat corectarea acestei probleme. Iulian U. 28 noiembrie 2007 19:59 (EET)[răspunde]


Humulești nu are treabă cu Ion Creangă. Ion Creangă e numele dat satului pe vremea comuniștilor, pentru a-l schimba din ceva în genul Brătescu, care era nume de boier. Voi confirma imediat ce am informațiile.--Alecsescu 14 decembrie 2007 21:04 (EET)[răspunde]