Discuție:Castelul Bánffy de la Bonțida

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă


Legătură moartă[modificare sursă]

În timpul mai multor rulări automate ale robotului următoarea legătură externă a fost găsită indisponibilă. Verificaţi dacă legătura este într-adevăr indisponibilă şi reparaţi sau înlăturaţi legătura, după caz!

--MihaitzaBot 24 ianuarie 2007 22:11 (EET)[răspunde]

Versailles-ul Transilvaniei[modificare sursă]

Am văzut că aţi anulat cererea mea de dovezi la articolul dedicat castelului respectiv. Daţi-mi voie să vă supun atenţiei câteva observaţii legate de această comparaţie problematică -- „Versailles-ul Transilvaniei”:
1. Ansamblul arhitectonic de la Versailles a fost construit cu scop unic de a ilustra măreţia regalităţii franceze. El nu avea nici un rol de apărare, fapt ce se poate constata prin lipsa zidurilor groase, medievale, ce se pot vedea la castele ca acela de la Carcassonne, sau la Turnul Londrei, sau chiar castelul Bánffy. Aceste ziduri se pot vedea în orice website care asociază numele castelului regal francez cu numele castelului baronial transilvănean [1]. Aşa cum se arată în articol, castelul a fost construit în Evul Mediu cu scop de apărare, şi decoraţiile baroce NU i-au şters acest caracter, care lipseşte, repet, Versailles-ului.
2. Site-urile web care compară castelul Bánffy cu Versailles-ul au caracter jurnalistic sau de reclamă turistică. Ele probabil nu au destulă importanţă bibliografică pentru articol. De aceea nu voi da curs sugestiei Dvs. implicite de a introduce un link la respectivele situri publicitare ca referinţă.
00Ca soluţie de compromis sugerez introducerea comparaţiei respective la locul cel mai potrivit din cuprinsul articolului, şi nu în introducere, bineînţeles, cu precizarea corespunzătoare a sursei. Adăugarea celui mai fiabil sit web în dreptul informaţiei scuteşte cititorul de manevre de căutare pentru care el/ea nu era iniţial pregătit/pregătită, în afara faptului că dă informaţiei ceva credibilitate. Sunt gata să operez respectivul link, în condiţiile de mai sus, atâta vreme cât voi avea asigurarea că nu este şters pe baza ideii că această comparaţie are valoare de adevăr universal.
Cu respect,
Nerissa-Marie (discuţie) 11 aprilie 2010 19:43 (EEST)[răspunde]

Salut! În caseta din articolul Castelul Bánffy de la Bonţida a rămas Alte denumiri: Versailles-ul Transilvaniei.--Miehs (discuţie) 11 aprilie 2010 22:31 (EEST)[răspunde]