Discuție:Carol Lambrino

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

--79.220.60.252 (discuție) 17 mai 2021 14:25 (EEST)[răspunde]
Mircea Carol nu "si-a dedicat viata" ca sa bla bla bla, a obtinut în 1957 acest drept, inclusiv partea de avere corespunzatoare. Nu poti obtine parte din mostenire daca nu esti mostenitor, în cazul lui: fiu. În rest articolul este cam prost scris, cu referinte de prin ziare si alte can-can-uri.

De ce autorul (care a mai bifat un punct la scorul wiki scriind bârfe de prin ziare) n-a scris ceva mai util?, de exemplu, decizia tribunalului portughez, sau o copie dupa actul de nastere. Nu ala "albastru" refacut. Pentru ca... de aia.

Autorul a "ratat" si transarea apartenentei, desi ea este clara: Carol nu face parte din Casa Regala (ar fi trebuit ghilimele :) ) ci din ramura Hohenzollern. Mihai a evitat în draci sa vorbeasca despre Carol, si numai cu clestele i-a fost scoasa afirmatia ca nu face parte din Casa Regala a României, pentru ca a provenit dintr-o casatorie morganatica (asta n-a spus-o el ci un avocat). Esentialmente, Carol a fost recunoscut ca fiu de Carol 2, însa nu i-a fost acordat titlul de print. Nici HZ nu i-au acordat acest titlu, ci doar i-au confirmat apartenenta la familie. Ori, tocmai acest scandal l-a silit pe seful HZ sa-i dea un ultimatum lui Mihaita (da, stiu ca problema a fost prezentata pe dos în cercurile monarhiste - dar niciunul n-am bagat de seama sa se întrebe ce naiba l-a apucat sa se separe de o familie regala din Europa, tocmai acela care era considerat ca "ajuta" RO "sa se integreze" prin "relatiile" sale cu casele regale europene) iar acesta a trebuit sa se separe oficial de ei. A fost a "treia la mâna" (penultima fiind cea cu "printul de verringen", prima fiind cea cu luptele de cocosi din Oregon) si l-au executat.

Mentioneze ca daca Margareta si celelalte au titlul de printese, acesta este datorat doar ascendentei princiare a mamei, printesa Anne. Tatal, abdicat fiind, renuntase si la dreptul urmasilor de a purta acest titlu (printre altele).

Cu stima,
Fiul doctorului Duda din spatele primariei urbei Bârlad.