Discuție:Cârțișoara, Sibiu

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Cârțișoara, Sibiu este un subiect de care se ocupă Proiectul Localitățile din România, un spațiu de organizare pentru dezvoltarea articolelor despre localitățile din România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
MedieAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa medie pe scala de importanță.

Domnule Mihai Andrei,

Constat cu mult regret ca recidivezi! Este pentru a doua oara cand constat ca iti asumi texte redactate de mine si care, deci, nu iti apartin! Primul text a fost cel referitor la Nicolaus Olahus, pe care l-ai "mutat" si ai "uitat" sa precizei ca-mi apartine; al doilea text este cel referitor la Cârțișoara. Trecand peste faptul ca atare, introduci si informatii eronate (nu exista nici o localitate cu denumirea germana "Oberkerz", in schimb una denumita Kleinkerz, asa cum am precizat in textul meu). Aceasta practica, a insusirii unor texte ce nu-ti apartin, se numeste in limba romana: plagiat! Fapta dumitale ramane un plagiat chiar si daca nu ti-ai trecut textul in cauza pe pagina dumitale de autor.

Nu trebuie sa va mirati, domnilor, ca autori, care ar avea, poate, ceva de spus si de scris, nu mai apar, dupa asemenea experiente, pe ro.Wikipedia.

synd

Omule bun, te rog să te uiți în istoricul paginii Cârțișoara și vei vedea că tocmai Radufan a pus formatul "unește". Eu n-am făcut nimic altceva decât să aduc unele completări. Nu înțeleg deloc acuzația de plagiat. Cu alte cuvinte, care text anume mi l-aș fi însușit fraudulos?! --Mihai Andrei 30 octombrie 2006 20:54 (EET)[răspunde]


Domnule,

Nu stiu cine este "Radufan" si, sincer sa fiu, nici nu ma intereseaza. Daca eu am scris articole separate pentru "Cârțișoara" și "Cârța Romaneasca", atunci trebuie să fi avut eu un motiv oarecare! Care va fi fost, oare, motivul meu???

In treacat fie spus, mutarea articolului "Cârțișoara" la Cârțișoara, Sibiu, este un "Unfug", pentru simplul fapt că în toată Romania se afla doar o singura așezare cu această denumire! Cine caută un articol despre Cârțișoara, atunci stie cu certitudine că se află în județul Sibiu! Orice confuzie este aprioric exclusa!

Si chiar daca domnul "Radufan" a propus această mutare,incorecta de altfel, de ce te angajezi tocmai dumneata, care se pare ca ai ceva idee despre istoria Transilvaniei si, în plus, te-ai simtit deja o data obligat sa-ti ceri scuze pentru o atitudine nu tocmai corectă, să transferi textul fără a preciza cine este autorul???

Sunt perfect de acord cu tot ce ați spus. Am argumentat la vremea respectivă împotriva punerii județului în dreptul fiecărei localități, mai ales că unele localități sunt cunoscute și astăzi după nomenclatorul județelor interbelice. Comunitatea a ajuns însă la concluzia că această soluție (cu județele actuale în coadă) este mai oportună, din motive de standardizare. Mă angajez tocmai eu în discuție pentru interesul pe care în port chestiunilor legate de Transilvania, ca și dumneavoastră de altfel. La un moment dat, când era să arunc die Flinte ins Korn, un alt utilizator MobyDick m-a încurajat să continui, cu cuvintele lui Einstein, că este mai ușor să împarți în două un atom, decât să desființezi o prejudecată. Vă invit să nu disperați și să reflectați la cuvintele gânditorului, pe care tocmai le-am regăsit în pagina mea de discuții: "Este mai ușor de sfărâmat un atom decât o prejudecată" (Albert Einstein). --Mihai Andrei 30 octombrie 2006 21:19 (EET)[răspunde]



Domnule,

Daca ai sa recitesti textul meu, vei putea constata ca nu transferul in sine l-am acuzat ci, pur si simplu, insusirea textului meu, respectiv stergerea mea din randul autorilor. In treacat fie iar spus, sunt unicul autor al textului. Repet, ceeace s-a intamplat se numeste plagiat. Nu-i vorba, s-au intamplat cazuri similare si la... "case" mai mari!

Maximile, chiar si cele apartinand lui Einstein, nu pot estompa o situatie clara si mai mult decat regretabila. Este vorba, pur si simplu, de etica.


Ca să fim mai exacți eu sunt Radufan și sunt și eu administrator la Wikipedia. Domnule dragă, nu vă impacientați pentru că nu e cazul. Proiectul nostru este de fapt dus în cârcă de o mână de oameni care au de dus o muncă titanică zi de zi, din voluntariat și în niciun caz în alte scopuri, cu atât mai puțin nu este aici locul în care vrem să creăm nedreptăți față de cine este autor de drept. Însă se impun și la noi unele reguli, pe care vă rog să le citiți cu atenție pentru că altfel riscă să degenereze în confuzii. Ne ocupăm în prezent de peste 15.000 de localități din toată România și nu puține sunt problemele cu care ne confruntăm pentru că trebuie găsite soluții de compromis ca să putem transforma enciclopedia într-una viabilă și accesibilă. Dacă articolul Cârțișoara Românească se referă la Cârțișoara dinainte de o anumită dată, acesta nu este un motiv ca să justifice necesitatea unui articol separat. Cârțișoara în schimb are la sfârșit adăugat ",Sibiu" pentru că este o convenție adoptată pentru toate articolele, pentru că sunt destule localități care au același nume. Cârțișoara da, are un nume unic, dar tot așa au alte sute sau mii de localități care, din motive de timp și organizare, nu pot fi atât de ușor sortate. Așa că nu vă impacientați, cu timpul articolul va ajunge la o formă finală care să nu lase spațiu de greșeli.(poate contribuind și dvs.)

- În altă ordine de idei, orice material scris de un utilizator sau de un anonim pe Wikipedia, atât timp cât nu încalcă legile copyright, intră sub incidența licenței Wikipedia:GNU FDL. Cu alte cuvinte, dacă scrieți un articol pe Wikipedia, el poate fi editat, mutat, modificat de către oricine, în baza regulilor Wikipedia, pentru că atunci când scrieți, pierdeți paternitatea a ceea ce scrieți. Este un principiu de bază ca toți contributorii să renunțe la drepturile de autor, altfel proiectul ar fi complet mort dacă toți ar cere permisiunea tututoroa să modifice ceva. Dacă aveți probleme, nedumeriri sau plângeri, vă stau la dispoziție.--Radufan 30 octombrie 2006 21:39 (EET)[răspunde]

Am repus formatul de unire: se pare că nu avem încotro, pentru a satisface orgoliul rănit al dlui Synd va trebui să unificăm istoricele celor două articole. --Vlad|-> 31 octombrie 2006 14:20 (EET)[răspunde]

Sorry! Articolul cu numele "Cârța Romanească" trebuie șters, datorită formei incorecte a numelui localității. Forma corectă a titlului articolului sună: Cârța Românească.

Synd