Discuție:Brezoi

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Vezi Discuție Utilizator:83.103.134.0. --Vlad|-> 22 noiembrie 2005 14:32 (UTC)

In ceace privește datele despre orașul Brezoi, județul Vâlcea, este corect spus despre așezarea sa geografică și că la origine a fost sat de moșneni. Restul simple închipuiri. Orașul nu a fost populat doar în anii '80. Localitatea a avut o importanță deosebită în Țara Loviștei. A fost bine dezvoltat ca un fel de târg încă din secolul trecut. Industria lemnului a fost cea care a hrănit populația de aici foarte mult timp. Investitori Italieni încă din secolul XIX au adus mașini cu abur pentru prelucrerea lemnului. Eu voi încerca, dacă altcineva nu se oferă între timp să adun un material bine documentat despre așezare. Ca fapt divers aici a dăinuit în perioada comunistă un monument făcut în urma Marii Uniri de la 1 decembrie 1918, unde se văd clar toate provinciile României Mari.--Bunu vio 2 decembrie 2005 15:56 (EET)[răspunde]


Asa cum am spus si in alta postare, nu am pretentia ca ceea ce am scris ar fi tot ce se poate spune despre Brezoi. Si nici ca primii oameni din Brezoi au venit in 80 (sau 70 cum am vazut in alta parte).

Restul nu sunt simple inchipuiri, ci fapte. Nu am citit nici un act oficial sau ceva de genul, care sa-mi confirme faptul ca mare parte din populatia orasului a fost adusa de comunisti, dar altfel nu-mi explic cum au aparut "coloniile" de la gara, Gura Lotrului, Mica si celelalte. Si nu imi pot explica nici faptul ca in Brezoi sunt familii de moldoveni din Piatra Neamt, sau de unguri din Arad. Cred ca fenomenul de care am pomenit poate fi intalnit peste tot in tara pe unde au fost ridicate constructii de anvergura lucrarilor hidroenergetice de pe Valea Lotrului.Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de Coditza (discuție • contribuții).