Discuție:Azerbaidjan

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Azerbaidjan este un subiect de care se ocupă Proiectul Țările lumii, o inițiativă de a construi un compendiu cuprinzător și detaliat de informații despre țările lumii Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
ÎnceputAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa Început pe scala de calitate.
TopAcest articol a fost evaluat ca făcând parte din grupa top pe scala de importanță.

Pronunție in română comparativ cu cea în azeră[modificare sursă]

Pronunția în română indicată în sursa 6 dexonline care menționează dicționarul Ortografic 2002 nu este una exactă realizată conform Alfabetului Fonetic Internațional, ci doar o redare aproximativă prin grupul de litere ge care introduce o vocală străină, neprezentă în pronunțarea exprimată prin grupul de litere dj care exprimă o consoană pentru nu există un semn diacritic distinct în mod obișnuit în limba română. Este o situație similară cu numele propriu George, în care prima vocală e nu e prezentă în pronunțare, spre deosebire de numele propriu Gheorghe unde este prezentă în pronunțare prima vocală redată prin e.

Așadar pronunția în română este identică cu cea în azeră, deci voi îndepărta din articol falsa pronunție românească indusă de lipsa unui diacritic distinct pentru consoana menționată.--5.14.145.86 (discuție) 25 aprilie 2022 20:31 (EEST)[răspunde]