Discuție:Aspartam

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Recunosc ca nu inteleg modul de administrare a wikipedia. La prima vedere pare o varza. In legatura cu articolul despre aspartam, care zici tu ca ar putea viola drepturile de autor, intrucat mai apare pe situl http://www.naturalmall.ro (adica al meu) ... daca ai fi avut curiozitatea, ai fi putut observa la sfarsitul articolului numele autorului si sursa, cu link la situl respectiv ... iar pe situl respectiv, poti citi (daca vrei, bineinteles) "Articolele originale publicate de AIM se află sub incidența licenței tip "Creative commons", adică: ......". Nu e nevoie sa ma crezi pe cuvant http://active.info.ms/?a=96 ... de aceea am sters prostia cu violarea drepturilor de autor ... asa ca mai bine mentionati si voi sursa si totul e ok. Felix Preda. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 77.81.209.87 (discuție • contribuții).

Din păcate, nu este chiar ok. Articolul de la http://active.info.ms/?a=96, deși se află sub o licență aproximativ liberă, nu poate fi copiat la Wikipedia din cel puțin două motive:
  • Versiunea respectivă de licență Creative Commons nu permite utilizarea în scopuri comerciale decît cu înștiințarea autorului. Wikipedia în schimb permite utilizarea în scopuri comerciale fără înștiințare, dar cu alte restricții impuse de licența noastră (GNU FDL).
  • Licența Creative Commons de la AIM ne obligă să păstrăm această licență și la articolul de la Wikipedia, inclusiv dacă a fost modificat.
În principiu am putea adăuga la sfîrșitul articolului nostru o notă de genul „Indiferent de licența GNU menționată în josul paginii, textul acestui articol se află sub o licență Creative Commons care obligă la următoarele: [...]”. Din păcate n-am mai văzut o asemenea schimbare de licență nicăieri la Wikipedia, nici la cea în engleză, și nu știu dacă nu cumva creează complicații legale sau tehnice pentru aceia care preiau materiale de la noi.
Soluția este fie ca titularul drepturilor de autor (Andrei Comănescu?) să elibereze articolul de la http://active.info.ms/?a=96 sub două licențe, adăugînd la Creative Commons și o licență GNU (este o practică relativ curentă), fie să permită explicit Wikipediei copierea, modificarea și redistribuirea articolului sub licența GNU. Pentru acest din urmă caz va fi suficient un e-mail (detalii). Altfel va trebui reformulat întregul articol de la noi pentru ca drepturile de autor să nu se mai poată aplica. — AdiJapan  1 septembrie 2007 06:50 (EEST)[răspunde]
Asemenea publicații nu pot fi acceptate nici dacă ar fi donate Wikipediei, din două motive: WP:MEDSÎ și Wikipedia:Opinii marginale. Tgeorgescu (discuție) 8 iulie 2017 23:44 (EEST)[răspunde]