Discuție:Anunnaki

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Acest articol pare a fi o traducere parțială din varianta în limba engleză, dar spre final conține și idei personale ale autorilor, care transformă articolul într-o varză istorico-mitologico-ufologistă. Aceste idei personale încalcă, cel puțin, politicile wikipedia în ce privește verificabilitatea și sursele de încredere. Pentru cei care nu s-au obosit să citească instrucțiunile wikipedia înainte de a se apuca să redacteze articole, iată un mic citat util: „Evaluați sursele de pe internet în același mod în care le evaluați pe cele tipărite. Orice raportare de informații trebuie judecată având în vedere prin ce mijloc și de către cine a fost făcută. Publicațiile (tipărite sau electronice) care au o echipă de persoane care verifică informațiile, precum ziarele importante, enciclopediile, etc., sunt în general considerate suficient de credibile. La celălalt capăt al spectrului se găsesc paginile de web personale, weblogurile, forumurile de discuții și alte situri în care oricine poate să scrie orice. Asemenea situri nu pot fi folosite ca surse pentru articolele din Wikipedia. Există foarte puține excepții de pagini personale care pot fi considerate de încredere, și anume doar atunci când ele aparțin unor specialiști cunoscuți care semnează cu numele lor adevărat. Chiar și atunci trebuie să fim precauți, pentru că informațiile publicate astfel nu au fost verificate de specialiști independenți. Motivul pentru care nu sunt folosite informații din paginile personale este că acestea sunt create de persoane a căror activitate nu este verificată de nimeni. Ar putea fi vorba de niște oameni inteligenți și corecți, care oferă tuturor din cunoștințele pe care le au. Pe de altă parte ar putea fi niște oameni neinformați sau neatenți, care doresc să inducă publicul în eroare sau care au interese de altă natură, sau ar putea fi pur și simplu nebuni. Astfel de pagini de web sunt tot atât de credibile cât un afiș nesemnat lipit pe un stâlp: nu avem de unde ști dacă informațiile oferite sunt autentice.”

Ce dovadă credibilă aveți pentru aceste afirmații: anunnaki... „erau foarte înalți (cei mai mici fiind de 3 metri înălțime), puteau zbura și că s-au încrucișat cu femei pământene.” sau „Sumerienii menționau despre Anunnaki că ar fi venit de pe Planeta Nibiru, cunoscută azi ca Planeta X, sau a douăsprezecea planetă.”?

Propun separarea completă a mitologiei (istoriei) de ufologie. Cine vrea sa isi consume viața citind și răspândind ideile lui Sitchin et co să își creeze pagini marcate corespunzător ca făcând parte din categoria ufologie - ficțiune sau măcar să își delimiteze clar partea ufo în cadrul articolului (ex. articolele in limba spaniolă, franceză sau italiană despre anunnaki).

Iar toate acele legături externe nu se referă la mitologia antică și par să aibă o singură menire: promovarea gratuită pe wikipedia.Mihai Iliescu (discuție) 14 aprilie 2013 04:41 (EEST)[răspunde]


Legături externe suplimentare[modificare sursă]