Discuție:Algă albastră-verde

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Observație referitoare la articolul din 12 iulie 2006 14:33[modificare sursă]

În observații mă voi referi la imagine și la textul imaginii.

1. Articolul se referă la algele albastre. În primul rând trebuie văzut daca imaginea se referă la o zonă din ocean sau dintr-o mare în care se găsesc alge albastre. Textul din Wikimedia commons "Algal bloom" indică o înflorire a apelor, dar nu spune cu ce este această înflorire. Poate fi cu alge albastre sau alte alge.

Zona din dreapta fotografiei arată alge verzi pluricelulare natante, (care plutesc la suprafața apei). Zona din stânga de culoare albastră ar putea fi tot alge verzi de data aceasta submerse. Dacă algele ar fi la o adâncime de 0,5 - 1 m culoarea albastră a apei ar putea masca culoarea verde a algelor obținându-se efectul din fotografie.

2. Intre algele albastre și algele verzi, roșii nu există vreo legătură, dect aceea că poartă ambele denumirea de alge. Există lucrări unde algele albastre apar sub denumirea de bacterii albastre. Deci este foarte important ca imaginea să se refere la alge albastre, adică să fie scris clar în saitul de unde a fost luată imaginea că este vorba de alge albastre, preferabil să fie indicată și zona unde se găsesc acestea.

3. Refritor la textul imaginii. "Alge văzute din satelit" Algele albastre sunt toate microscopice. Din text se înțelege că acete alge sunt văzute din satelit. Algele nu pot fi văzute decât la microscop. Ce se vede dacă este vorba de alge albastre este schimbarea culorii apei oceanului sau mării datorită numărului imens de alge. Mi se pare mai corect să fie modificat textul astfel "Zonă din ocean (mare) unde are loc o inflorire a apelor cu alge albastre"--Jean 12 iulie 2006 22:28 (EEST)[răspunde]

Algă albastră-verde invazivă[modificare sursă]

 Ark25  (discuție) 7 noiembrie 2014 02:53 (EET)[răspunde]