Discuție:3 Sud Est

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Discuție:3rei Sud Est)

Melodii asemanatoare[modificare sursă]

Există o foarte bună asemănare între cele două melodii. Acesta este original research, nu știu cum se introduc în articol astfel de sesizări, fără citări.

--TudorTulok (discuție) 12 iunie 2010 11:24 (EEST)[răspunde]

Informație recuperată dintr-o versiune anterioară a artiolului[modificare sursă]

/// Anumite pasaje pot fi preluate, reformulate, referențiate și adugate în articol
---
În anul 2001, odată cu albumul 3 Sud Est trupa a mai lansat și o carte. În anul 1999 și 2000 au cântat pe scena Fetivalului Mamaia de Interpretare.

În anul 2010, Viorel Sipoș și Mihai Budeanu au spus că este posibil un nou material muzical, dacă Laurențiu Duță o să fie și el de acord. Apariția trupei 3rei SUD EST a fost semnalul unei explozii de trupe dance. Unele bune, altele - mai puțin. Adevăratul boom al muzicii dance l-a constituit Festivalul de la Mamaia din 1998.

Dacă până atunci mai existau îndoieli cu privire la viitorul muzicii dance în România, aici stilul a fost consacrat definitiv. Muzica și versurile sunt compuse exclusiv de membrii trupei. La un concert pot umple până la refuz un stadion. Banii câștigați sunt reinvestiți în propriul lor studio de înregistrări.

Cel mai cunoscut nume dintre performerii 3rei SUD EST este Laurențiu Duță. Cariera sa muzicală are la bază studii de specialitate: 3 ani de chitară clasică și 2 ani de pian. A debutat interpretând piese folk, această etapă fiind depășită în 1993 odată cu lansarea piesei "Cifre". Un an mai târziu apare și primul LP ce îi poartă semnătura: "Realitate".

Numele său a devenit cu adevărat cunoscut publicului în 1993 atunci când a susținut un recital la Festivalul de la Mamaia. Tot atunci au apărut pentru prima oară pe scenă, sub numele "Original Dance" cei care aveau să-i devină mai târziu colegi de trupă: Viorel Sipos și Mihai Budeanu - un duo ce a asigurat partea coregrafică a show-lui.

Despre Viorel și Mihai ar mai fi de menționat că s-au lansat în 1992 sub numele de scenă "Original Dance", participând la toate concertele susținute de Laurențiu. Mai târziu, "Original Dance" avea să devină "AV37" - o schimbare nu doar de nume ci și una ce reflecta trecerea de la coregrafie la prestații solistice. La finele anului 1997 Laurențiu Duță trece de la cariera solo la cea colectivă alături de Viorel și Mihai. Așa s-a născut 3rei SUD EST. În septembrie 1997 cei trei membri ai trupei 3rei SUD EST semnează un contract de producție.

La nici o lună de la semnarea acestuia 3rei SUD EST sparge topurile cu primul lor single - "Ai plecat ". Piesa rămâne în topuri și este cântată în toate discotecile din țară timp de un an. În mai 1998 au lansat primul album, intitulat 3rei Sud Est. Imediat după lansare, albumul a înregistrat o cifră de vânzări ce nu mai fusese atinsă până atunci de nici o altă trupă sau artist din România. Albumul s-a vândut în peste 200 000 de copii originale pe casetă audio și 6 000 de copii originale pe CD. În iunie 1998, "Ai plecat" a intrat din nou în topuri; în RT 100 piesa a rămas chiar timp de 5 săptămâni.

Aceeași melodie a câștigat premiul pentru șlagărul anului la Festivalul de la Mamaia. În luna august au lansat un nou single - "Te chem acum". În iarna anului 1998, 3rei Sud Est a lansat maxi Single-ul "3rei Sud Est Mix". În decembrie 1998, au câștigat premiul Ballentine's la secțiunea dance, la premiile Ballentine's organizate de Media Pro. Tot în decembrie, în cadrul Galelor Cat Music, trupa este premiată la secțiunea de vânzări, pentru cea mai bine vândută trupă a anului. 3rei Sud Est a fost prima formație românească programată pentru un videoclip la Atomic TV. Piesa pentru care s-a creat videoclipul a fost "3rei Sud Est", iar numărul de difuzări de care acesta a beneficiat a fost de 250, numai în primele 2 luni de la lansarea postului.

La sfârșitul lunii mai 1999, Media Services a scos pe piață cel de-al doilea album semnat 3rei Sud Est, intitulat "Visul meu". În numai 2 zile, noul album a fost vândut în 30 000 de exemplare. De pe acest album, a fost extras mai întâi single-ul "Tu ești vinovat". "Mileniul III - 3rei Sud Est" a fost EP-ul lansat în decembrie 1999, realizat integral în studioul Sud Est Production. În luna iunie 2000 apare Ep-ul "Îmi plac ochii tăi", care va fi reeditat în luna octombrie alături de piesa bonus track "Te aștept să vii". La doar câteva zile de la lansare, melodia "Te aștept să vii" intră în Romanian Top 100, unde, pentru prima dată o trupă românească va fi în competiție cu cele străine, 3rei Sud Est ajungând pe locul I. Aceeași piesă intră în topul MTV de pe teletext direct pe locul I și rămâne acolo timp de cinci săptămâni. În același an 3 Sud Est câștigă la Festivalul de la Mamaia marele trofeu și premiul pentru cel mai bun grup dance. În luna octombrie apare pe piață "Cartea și Cd-ul 3 Sud Est" - prima carte de acest gen din România. Anul se încheie din nou la înălțime pentru că Laurențiu, Mihai și Viorel primesc titulatura de "Regii Muzicii Dance".

Anul 2001 s-a arătat cel puțin la fel de plin și de glorios pentru cei trei băieți. În cadrul Premiilor Industriei Muzicale Romanesti sunt desemnați cel mai bun grup al anului. Este prima trupă românească care apare în Billboard-ul european. Un adevărat succes al băieților de la 3rei Sud Est îl constituie și piesa "Te voi pierde" care a fost lansată la sfârșitul lunii aprilie a acestui an alături de maxi-single-ul cu același nume. Impactul pe care acesta îl are este subliniat atât prin faptul că single-ul a ajuns pe locul 1 în Top 100 cât și prin vânzările masive de CD-uri și MC-uri.

Numai în primele două zile "Te voi pierde" s-a vândut în 12.000 de exemplare. Începând cu luna septembrie a anului 2001, 3rei Sud Est devin proprii lor producători, deschizându-și casa de discuri Music&Music. Primul produs creat pe noua casă de discuri a fost compilația "Starurile dance vor colinda". Între 8 mai și 14 iunie 2002 trupa a participat la megaturneul antidrog "Toți te plac așa cum ești. Nu lăsa drogurile să te schimbe", împreună cu Animal X și Cristiana Răduță. O altă realizare a trupei în 2002 este albumul intitulat "TOP" - în primele zile de la apariția acestuia pe piață au fost vândute peste 26000 de casete. Cea de-a zecea creație discografică a băieților cuprinde cinci piese noi și două versiuni extinse.

În 2006, trupa 3rei Sud Est și-a făcut din nou remarcată prezența în playlist-ul posturilor de radio cu un nou album: “Iubire”!

Conținând 10 piese și un remix - Iubire (deja mega-hit care a fost Number One în Romanian Top 100, timp de mai multe săptămâni și care de asemenea a înregistrat un record de downloadări legale), cu varianta în limba engleză `Oh Baby` (piesă care beneficiază și de un remix inedit `Club Version by Motoo & Rolly`), Don't Say I Love You, Miracle, N-ai crezut în mine, Mă iubeai, Cuore, Parte Din Mine (Electronic Love), Mă doare și Rock My Soul - albumul este produs în studiourile Sud Est Production, Win Studio, Beat Music și Gala Records.

În 2007, Laurențiu, Mihai și Viorel, cei trei componenți ai trupei 3rei Sud Est, au lansat cel de-al doilea extras pe single de pe albumul `Iubire`. Piesa, care se numește `N-ai crezut în mine`, beneficiază și de un videoclip al cărui scenariu pleacă de la ideea unei petreceri underground, gândită de regizorul Dragoș Buliga.

Videoclipul se bazează pe un concept fotografic, iar accentul este pus pe detalii. Filmările au durat o singură zi și s-au petrecut în subsolul unui bloc din centrul Bucureștiului. La filmări au participat 40 de figuranți, băieți și fete, aleși pe `sprânceană`, care s-au distrat copios la petrecerea 3rei Sud Est.
---
XXN (discuție) 4 iunie 2014 18:42 (EEST)[răspunde]