Discuție:1940

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Sintaxă, enormități, ambiguități, etc.[modificare sursă]

Articolele "calendar" sunt importante și pretind o muncă sizifică, de felicitat și de apreciat. Probabil că, datorită marii mase de material de tradus și de însailat s-au strecurat defecte, respectiv:

  • Cam 80% din material provine din surse și de interes polonez, cam 20%, pentru restul lumii, inclusiv România.
  • Fraze gen: "Înaintea războiului, Universitatea din Lwów avea 70% studenți polonezi, 15% ucrainieni și 15% evrei. Sub URSS, procentele ajung la 3% polonezi, 12% ucrainieni și 85% evrei"... sunt total neverosimile, nici măcar universitățile din Israel nu au 85% dintre studenți evrei. De unde, Doamne! au mobilizat peste noapte atația evrei - studenți, profesori, etc.?!?
  • În Uniunea Sovietică nu a existat o instituție cu numele: "Corpul executiv al Partidului Sovietic". La ce s-o fi referit autorul?
  • "Trupele SS îi raportează lui Heinrich Himmler că au executat "eliminarea a 4.000 de pacienți incurabili"... "Trupele SS" n-au raportat nimic, poate comandantul unei anumite unități. ..."Au executat eliminarea"... nu "sună" bine pe românește.
  • "Studenții liceelor poloneze participă la o revoltă împotriva URSS-ului la Czortkow. Se execută 600 de arestări, unii dintre cei arestați fiind împușcați pe loc, între care și studenți". La licee învață elevi. Cei împușcați pe loc au fost elevi sau studenți? (Odihnească-se în pace!).
  • "Submarinul polonez, Submarin Orzel scufundă nava Rio de Janeiro, conținând trupe pentru atacarea Norvegiei". De partea cui lupta "Orzel", da' "Rio de Janeiro", da' trupele care vroiau să atace Norvegia?

Lista-i lungă și n-are rost s-o continui. Ea este dublată și de o totală lipsă de surse. L-ași fi propus la pagina de șters dar articolul este important și-i păcat de munca depusă. Eu am încercat să repar și să corectez cât am putut, dar este mult de făcut și eu, singur nu pot, nici n-am timp. Vă rog, suflecați-vă manecile. Alex F. 29 mai 2008 13:39 (EEST)[răspunde]

11 noiembrie 1940 - Reformă administrativă în Moldova[modificare sursă]

Despre ce reforma este vorba? Reformele administrative sunt cotidiene si ubicuitare. Alex F. (discuție) 14 mai 2009 10:46 (EEST)[răspunde]

Timpul s-a scurs[modificare sursă]

Timpul s-a scurs, anii - 14-15 - au trecut și (vezi mai sus) mai nimic nu s-a schimbat...Alex F. (discuție) 14 septembrie 2023 11:59 (EEST)[răspunde]