Discuție:Țara Bârsei

Conținutul paginii nu este suportat în alte limbi.
De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Articolul Țara Bârsei este un subiect de care se ocupă Proiectul România, o inițiativă de a îmbunătăți calitatea și acoperirea articolelor Wikipedia legate de România Dacă doriți să participați la acest proiect, vă rugăm să vă înscrieți aici.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de calitate.
NeclasificatAcest articol încă nu a fost evaluat pe scala de importanță.

Logo CEE Spring
Logo CEE Spring
Acesta este unul din articolele despre natura și geografia din România înaintate la listele de articole pe țări în cadrul concursului Wikimedia CEE Spring 2016.

Etimologia cuvântului Bârsa[modificare sursă]

În vechea slavă cuvântul brsa înseamnă repede ( pârâuri repezi ). În limba sârbă/croată și azi brz înseamnă repede. Autorul acestui articol menționează la capitolul Geografia că zona este străbătută de numeroase râuri și pârâuri repezi. Denumirea germană a zonei este Burz(enland)( adică BRZ), denumirea română este Bârs(ei)( adică BRS), denumirea maghiară este Barc(asag) sau Borz(asag). Pe de asupra știm că înainte de venirea teutonilor zona era locuită de pecenegi, uzi și bulgari ( slavi ). În aceste condiții mi se pare evidentă etimologia toponimului Bârsa, și ea nu poate fi altceva decât pârâuri repezi. H laca (discuție) 18 noiembrie 2010 04:57 (EET)[răspunde]

Harta Iosefină[modificare sursă]

Introducerea acestor hărți este o porcărie întrucât sunt extrem de neclare și neinteligibile. Practic ocupă un spațiu în mod inutil, fiind doar o abordare a nostalgicilor imperiului austriac. Acest comentariu nesemnat a fost adăugat de 79.112.37.122 (discuție • contribuții).