Dan Barker

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Dan Barker
Date personale
Născut (74 de ani)[1][2] Modificați la Wikidata
Santa Monica, California, SUA Modificați la Wikidata
Căsătorit cuAnnie Laurie Gaylor[*][[Annie Laurie Gaylor (American atheism activist)|​]] Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
Religieateism Modificați la Wikidata
Ocupațiescriitor
muzician
pianist
textier[*] Modificați la Wikidata
Activitate
DomiciliuMadison  Modificați la Wikidata
Alma materAzusa Pacific University[*][[Azusa Pacific University (university in Azusa, California, USA)|​]]
Anaheim High School[*][[Anaheim High School (public high school in Anaheim, California, United States)|​]]  Modificați la Wikidata
Dan Baker

Dan Barker (n. 25 iunie 1949) este un activist ateu, muzician și compozitor american. Timp de 19 ani a fost predicator creștin, dar a renunțat la religie în 1984.

Este cunoscut pentru critica adusă religiei și pentru pledoaria sa în favoarea raționalismului și a separarării între biserică și stat.

Biografie[modificare | modificare sursă]

S-a născut într-o familie ale cărei origini aparțin amerindienilor Lenape. A studiat la Azusa Pacific University, unde a obținut doctoratul în religie, devenind predicator creștin în cadrul instituției penticostale Assembly of God.

În 1984, în mod oficial, se declară ateu.

Împreună cu soția, Annie Laurie Gaylor, care este de asemeni o promotoare a ateismului, pune bazele asociației Freedom From Religion Foundation (Fundația pentru Libertate Religioasă). Sub egida acestei organizații, publică lucrarea: Losing Faith in Faith: From Preacher to Atheist (Pierzând credința în credință: De la predicator la ateu). De asemenea, în publicația Freethought Today a scris numeroase articole referitoare la această temă.

Dan Barker este membru al Lenni Lenape Tribe of Native Americans, asociație care militează în favoarea amerindienilor Lenni Lenape.

  1. ^ „Dan Barker”, Gemeinsame Normdatei, accesat în  
  2. ^ Dan Barker, SNAC, accesat în