¿Dónde Estás Corazón?

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Dónde Estás Corazón?)

¿Dónde Estás Corazón?
Copertă nedisponibilă
de Shakira
Lansare4 septembrie 1995
FormatCD single
Înregistrare1995
GenPop rock, latin pop
Durată3:56
Casă de discuri
TextierShakira  Modificați la Wikidata
CompozitorShakira  Modificați la Wikidata
Limba originarălimba spaniolă  Modificați la Wikidata
ProducătorLuis Fernando Ochoa
Cronologie – Shakira
Estoy aquí[*][[Estoy aquí (1995 song by Shakira)|​]]  Modificați la Wikidata ¿Dónde Estás Corazón? Pies descalzos, sueños blancos[*][[Pies descalzos, sueños blancos (1996 song by Shakira)|​]]  Modificați la Wikidata
Alte informații
Videoclip muzical
"¿Dónde Estás Corazón?" pe YouTube

¿Dónde Estás Corazón?”(în spaniolă: Unde ești, iubire?) este un cântec al cântăreței columbiene Shakira, lansat inițial ca un single în 1995.

Informații despre cântec[modificare | modificare sursă]

Acest cântec a apărut inițial pe un album compilat numit Nuestro Rock (Rockul nostru),l-a lansat în țara ei natală, Columbia. Acest cântec s-a dovedit a fi făcut un album întreg,și un videoclip a fost filmat pentru piesă,în regia lui Oscar Torres Azula și Julian. Acest lucru a însemnat o descoperire în Columbia.Datorită succesului acestui cântec, Sony Music i-a dat posibilitatea de a înregistra și a lansa un nou album. Piesa a fost pusă pe albumul Pies Descalzos a cincea, când a fost re-lansată în 1996 în America Latină. Piesa a fost remixată pe The Remixers (1997) și a fost prezentată la cea mai mare afișare de CD `Grandes Éxitos~ (2002).

Videoclip[modificare | modificare sursă]

Primul videoclip muzical a fost regizat de Oscar Azula Torres și Julian. Acest film prezenta pe Shakira efectuând un dans în negru și alb, și mai târziu, un dans cu o rochie de argint. Acest film a avut premiera în Columbia. Alt videoclip muzical a fost în regia lui Gustavo Garzón, prezintă diferite scene cu Shakira, stând pe un scaun roșu, cântând în ploaie, și arată alte persoane în scene diferite.

Note[modificare | modificare sursă]