Cristian Pîrvulescu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Cristian Pârvulescu)
Cristian Pîrvulescu
Date personale
Născut (59 de ani) Modificați la Wikidata
Ploiești, România Modificați la Wikidata
Cetățenie România Modificați la Wikidata
Ocupațieredactor[*] Modificați la Wikidata
Limbi vorbitelimba română Modificați la Wikidata
Activitate
Alma materUniversitatea din București
Institut d'études politiques de Paris  Modificați la Wikidata
Emil Hurezeanu, Cristian Pîrvulescu și Manuela Catrina

Cristian Pîrvulescu (n. 9 ianuarie 1965, Ploiești) este un politolog și un comentator al vieții sociale și politice românești.

Educație[modificare | modificare sursă]

Absolvent al Facultății de Filosofie al Universității București (1989), s-a format la școala de politologie franceză.[necesită citare]

Din 1999 este președintele Asociației "Pro Democrația". Ca analist politic, s-a pronunțat pentru corectitudinea și transparența finanțării partidelor și a actului politic, dar și pentru diminuarea rolului lor în ceea ce privește inițiativele guvernamentale, aceasta fiind o cauză a ineficienței politice[necesită citare].

Este conferențiar universitar la Școala Națională de Studii Politice și Administrative, unde susține cursurile de politică comparată și instituționalism politic. Din decembrie 2005 este decanul Facultății de Științe Politice.

Activitati recente[modificare | modificare sursă]

In contextul crizei Covid 19, a sustinut la postul Digi24 ca medicii si asistentele care demisioneaza ar trebui sa fie considerati si tratati ca infractori si ca procurorii ar trebui sa-si faca datoria. [1]

Distincții[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ „Interviu Digi24”. 
  2. ^ Decretul președintelui României nr. 524 din 1 decembrie 2000 privind conferirea unor decorații naționale personalului din subordinea Ministerului Culturii, publicat în Monitorul Oficial nr. 666 din 16 decembrie 2000, art. 3, anexa 3, e) 37.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Interviuri[modificare | modificare sursă]