Cornetul Piatra Încălecată

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Cornetul Piatra Încălecată
Categoria IV IUCN (Arie de management pentru habitat/specie)
Harta locului unde se află Cornetul Piatra Încălecată
Harta locului unde se află Cornetul Piatra Încălecată
Localizarea rezervației pe harta țării
Poziția Județul Mehedinți
 România
Cel mai apropiat orașDrobeta Turnu-Severin
Coordonate44°57′43″N 22°41′09″E () / 44.96194°N 22.68583°E[1]
Suprafață12 ha
Înființare1980, declarat în 2000

Cornetul Piatra Încălecată este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală de tip geologic floristic, faunistic și peisagistic) situată în județul Mehedinți, pe teritoriul administrativ al comunei Isverna.

Localizare[modificare | modificare sursă]

Aria naturală se află în extremitatea central-nordică a județului Mehedinți (în Podișul Mehedinți, între Munții Mehedinți și Piemontul Getic), aproape de limita teritorială cu județul Caraș-Severin și este străbătută de drumul județean (DJ670) care leagă satul Balta de Gheorghești[2].

Descriere[modificare | modificare sursă]

Rezervația naturală întinsă pe o suprafață de 12 hectare, a fost declarată arie protejată prin Legea Nr.5 din 6 martie 2000, publicată în Monitorul Oficial al României, Nr. 152 din 12 aprilie 2000 (privind aprobarea Planului de amenajare a teritoriului național - Secțiunea a III-a - zone protejate)[3] și reprezintă o zonă de protecție pentru ecosisteme de tip submediteranean, cu floră și faună specifice Podișului Mehedințean [4].

Aria protejată este inclusă în Geoparcul Platoul Mehedinți și se învecinează la sud cu rezervația naturală Cheile Coșuștei, iar la est cu aria naturală Pădurea de liliac Ponoarele.

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Note[modificare | modificare sursă]