Corina Crețu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Corina Crețu (n. 24 iunie 1967, București) este un politician român, membru al Partidul Social Democrat. Între anii 1992-1996 și 2000 - 2004 a fost consilier prezidențial și purtător de cuvânt al Președintelui României, Ion Iliescu. Din anul 2004 este membru în Comisia pentru Politica Externă a Senatului României și membru titular în Adunarea Parlamentară a OSCE.

Studii[modificare | modificare sursă]

În 1989, a absolvit Facultatea de Planificare și Cibernetică Economică, din cadrul Academiei de Studii Economice. În 2003 a absolvit cursurile College of Security and International Studies din Germania. Cunoaște următoarele limbi străine: engleză, franceză, rusă, germană, italiana.

Activitate politică[modificare | modificare sursă]

Între 21 aprilie 2005 - 10 decembrie 2006 în urma Congresului Extraordinar al Partidului Social Democrat, Corina Crețu a fost aleasă Vicepreședinte al partidului. Din 27 iunie 2005 până la 1 ianuarie 2007, dată la care a devenit europarlamentar, a fost membru în delegația de observatori ai României la Parlamentul European.

Ca europarlamentar, Corina Crețu este membră în următoarele comisii și delegații: Comisia pentru Dezvoltare, Comisia pentru ocuparea forței de muncă și afaceri sociale, Delegația parlamentară pentru relațiile cu Statele Unite și Delegația parlamentară pentru relațiile cu Republica Moldova.

Publicații[modificare | modificare sursă]

Volumul "România europeană", Editura Scripta, 2009. Numeroase articole în presa națională și europeană.

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Interviuri