Consiliul Român pentru Clădiri Verzi

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Consiliul Român pentru Clădiri Verzi
Former TypeOrganizație Non Guvernamentală
Fondat2008
FondatorSteven Borncamp, Tudor Triță și Bogdan Drăgănescu
SediuBucurești, România
Consiliu DirectorSteven Borncamp - Președinte
Bogdan Draganescu - Vice-Președinte / Consiliul Director
James Emmett - Trezorier / Consiliul Director
Florin Dobrescu - Consultant Tehnic / Consiliul director - Grupul de Lucru pentru Certificări și Training
Stephen Scrivens - Director / Consiliul Director - Grupul de Lucru pentru Legislație
IndustrieConstrucții
Websitewww.RoGBC.org
RoGBC Blog

Consiliul Român pentru Clădiri Verzi este o asociație non-profit ce are ca scop încurajarea condițiilor de piață, educaționale și legislative necesare pentru promovarea construcțiilor performante care sunt atât sustenabile, cât și profitabile. RoGBC este acreditat oficial ca “Emerging council” (consiliu emergent) de către World Green Building Council.

Misiune și obiective[modificare | modificare sursă]

Consiliul Român pentru Clădiri Verzi dorește să creeze un model de dezvoltare exemplar în regiune, asigurându-se totodată că mediul construit nu va pune în pericol generațiile viitoare, ci din contră, va fi o sursă de siguranță, confort, inovație și oportunitate.

Pentru a promova transformarea pieței și pentru a facilita implementarea următoarei generații de construcții de înaltă performanță, Consiliul Român pentru Clădiri Verzi are ca scop:

  • Facilitarea accesului cea mai actuală informație și la instruire de cea mai înaltă calitate, cu scopul de a crea un grup național de experți în domeniul clădirilor verzi.
  • Sprijinirea dezvoltării condițiilor de reglementare potrivite pentru a promova construcțiile sustenabile concomitent cu asigurarea unui profit atractiv.
  • Dezvoltarea și implementarea, la nivel național, a unor standarde și a unor sisteme de certificare privind construcțiile verzi.
  • Sprijinirea dezvoltării celor mai bune construcții verzi posibile la nivel național în România și poziționarea României ca lider în domeniul construcțiilor sustenabile în regiune.
  • Construirea unei organizații cuprinzătoare, prin facilitarea colaborării între toți jucătorii relevanți ai sectorului, cu scopul eliminării barierelor sistemice și promovării unui mediu construit cu adevărat sustenabil.
  • Promovarea colaborării locale, regionale și internaționale cu scopul partajării de cunoștințe și al încurajării inovației.
  • Cercearea, compilarea și diseminarea celor mai bune practici în regiune și încurajarea adoptării și implementării acestora.

Structura organizațională[modificare | modificare sursă]

Încă de la fondarea sa în anul 2008, RoGBC reunește companii și organizații dintr-o varietate de industrii legate de sectorul real estate și sectorul construcțiilor. Organizația este deținută de membrii săi și condusă de Consiliul Director, care numește un Comitet Executiv și un Președinte pentru a gestiona activitățile obișnuite ale orgnizației și pentru a lucra pentru realizarea obiectivelor. Calitatea de membru se distinge, proporțional cu diferite drepturi și responsabilități, astfel: membru fondator, parteneri, membrii și membrii asociați. Așa cum se arată pe site-ul oficial al asociației, la baza formării organizației a stat

Vezi și[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]