Command & Conquer: Yuri's Revenge

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Command & Conquer: Yuri's Revenge

Dezvoltator(i)Westwood Studios[*][[Westwood Studios (American video game developer)|​]]  Modificați la Wikidata
Editor(i)Electronic Arts  Modificați la Wikidata
SerieCommand & Conquer
Command & Conquer: Red Alert[*][[Command & Conquer: Red Alert (video game series)|​]]  Modificați la Wikidata
PlatformăMicrosoft Windows  Modificați la Wikidata
Dată lansare  Modificați la Wikidata
Genurijoc de strategie în timp real  Modificați la Wikidata
ModuriMultiplayer
singleplayer  Modificați la Wikidata
MediaCD-ROM  Modificați la Wikidata
Prezență online
Ratinguri
PEGIPEGI 12[*][[PEGI 12 (PEGI video game content rating - formerly "PEGI 11" in Finland)|​]]  Modificați la Wikidata
ESRBTeen[*][[Teen (ESRB video game content rating in which recommends a video game to those 13+)|​]]  Modificați la Wikidata

Command & Conquer: Yuri's Revenge este un expansion pack al jocului Red Alert 2. Acțiunea jocului este o continuare după sfârșitul campaniei americane din Red Alert 2. În introducere, președintele Michael Dugan este chemat de urgență la Casa Albă unde este informat că în timp ce aliații au fost ocupati cu lupta cu sovieticii, Yuri și-a creat o armată secretă în diverse zone ale lumii. Mai este descoperit un dispozitiv pe insula Alcatraz din San Francisco. Conversația este întreruptă de Yuri care îl informează pe președinte că dispozitivul poartă numele de Dominator Psihic și că există să o rețea cu mai multe dispozitive dealungul lumii, pe care o va activa și va cuceri lumea. Președintele comandă un atac aerian asupra insulei. Toate avioanele au fost distruse de tunurile anti-aeriene de pe insulă însă unul din ele s-a prăbușit în reactorul nuclear al insulei, iar dispozitivul a rămas fără energie electrică.

  • După ce primul dominator psihic rămâne fără energie electrică, Yuri le activează pe celelalte două, unul situat lângă Marea Piramidă în Egipt, celălalt la polul sud. Cele două dominatoare se activează, iar majoritatea lumii este preluată de Yuri.
  • Asemenea jocului Red Alert 2, în Yuri's revenge există două campanii și un mod de joc în care jucătorul își alege o hartă aliații, oponenții și țara cu care dorește să joace.

Campania Americana[modificare | modificare sursă]

  • Prima misiune a acestei campanii este în San Francisco, unde jucătorul trebuie să captureze câteva centrale electrice ale orașului pentru a activă mașina timpului, noua invenție a lui Einstein. După ce jucătorul capturează centralele electrice, acesta se întoarce în timp, la momentul când sovieticii au atacat San Francisco. După ce îi învinge pe sovietici, jucătorul distruge dominatorul psihic de pe insula Alcatraz, care era încă în construcție.
  • În urmatoarea misiune jucatorul este trimis in Los Angeles, unde Yuri a construit cateva dispozitive de macinare, in care ii introduce pe cetatenii orasului pentru a obtine materii prime. Jucatorul este ajutat de 3 personaje celebre din filme, reusind sa distruga cele 4 dispozitive si sa elimine armata lui Yuri din Los Angeles.
  • In urmatoarea misiune, jucatorul primeste un mesaj de la Chairman (o parodie a lui Bill Gates) ca Masivesoft Corporation (parodie dupa Microsoft Corporation) a fost capturata de către Yuri, dorind sa obtina toti banii lui Chairman. De asemenea, jucatorul mai primeste informatia ca o baza nucleara a lui Yuri este amplasata in Seattle. Jucatorul este trimis in oras, unde are capacitatea de a folosi dispozitivul de control al vremii. Dupa ce elibereaza Massivesoft Campus, jucatorul se indreapta spre baza nucleara pe care o elimina.
  • Intre timp, Einstein este capturat de către Yuri fortandu-l sa lucreze la dominatorul psihic din Egipt. Jucatorul ajunge in Egipt, iar dupa ce elimina apararea din jurul Marii Piramide, are posibilitatea de a folosi dominatorul psihic, dupa care acesta se va autodistruge. Trupele lui Yuri din Egipt sunt eliminate. Dupa aceea jucatorul este trimis in Australia la Sydney unde Yuri detinea o facilitate de clonare, cu care intentiona sa ii cloneze pe liderii mondiali si sa foloseasca clonele pentru a controla guvernele lumii. Dupa ce facilitatea este distrusa, Yuri reuseste folosind tehnologia de control mintal sa o faca pe locotenenta Eva Lee sa ii spuna unde va avea loc meetingul top secret dintre marii lideri mondiali. Locatia meetingului fiind Londra, Marea Britanie. Scopul meetingului era semnarea unui tratat conform caruia Rusia si America vor deveni aliati. Jucatorul are misiunea de a proteja palatul parlamentului. Dupa ce reuseste sa respinga asediul, Alexander Romanov, care se afla de asemenea acolo, a declarat ca Rusia se va alatura aliatilor.
  • Yuri fiind invins, se retrage la polul sud in Antarctica, unde este situat centrul sau de comanda, totodata unde se afla ultimul dominator psihic. Jucatorul captureaza o baza sovietica abandonata, apoi cu ajutorul Cronosferei, sunt teleportate trupe americane in acel loc, si este construita si o baza militara americana. Jucatorul este nevoit sa distruga dominatorul psihic cat mai repede, si sa elimine restul trupelor lui Yuri.
  • Dupa ce Yuri este invins, este inchis intr-o inchisoare speciala construita de Albert Einstein, de unde el "nu va mai putea controla nici macar o musca". In acel moment, liniile timpului din Red Alert 2 si Yuri's revenge se intalnesc. Atunci profesorul Einstein explica: O serie de evenimente trebuie sa se petreaca inaintea celorlalte". Linia de timp alternata, devine noua realitate. In noua realitate, generalul Carville ramane in viata, iar invazia lui Yuri devine inexistenta.

Campania Sovietica[modificare | modificare sursă]

  • In aceasta campanie, jucatorul este informat de către ultimii sovietici ce au mai ramas, ca aliatii au creat o masina a timpului in San Francisco. Acesta are misiunea de a captura masina, pentru ca Uniunea Sovietica sa nu se destrame. Jucatorul este trimis in oras, unde captureaza masina. Inginerii au setat gresit masina timpului, aceasta trimitandu-l pe jucator in epoca dinozaurilor. Aici, jucatorul trebuie sa apere masina timpului pana cand aceasta se va reactiva si il va trimite inapoi in viitor. Masina timpului ajunge apoi la coordonatle corecte. Jucatorul trebuie sa gaseasca o baza sovietica in oras, de unde va trimite trupe cu care sa distruga dominatorul psihic, care era in constructie.
  • In urmatoarea misiune, jucatorul folosind masina timpului ajunge in trecut,(numele misiunii fiind Deja Vu). Numele de Deja Vu vine de la faptul ca intr-o misiune din Red Alert 2, jucatorul trebuie sa apere cronosfera din Muntii Padurea Neagra. In aceasta misiune, el trebuie sa distruga cronosfea si laboratorul lui Einstein, astfel incat istoria sa se schimbe, si in viitor Rusia sa castige razboiul.
  • Dupa aceea, jucatorul descopera un dominator psihic in Londra. Acesta se duce la Londra, unde distruge un Psychic Beacon care ii controla pe aliati. In acel moment, Americanii doresc sa devina aliati cu sovieticii, desi sovieticii nu ii considera pe americani aliatii lor. Sovieticii in colaborare cu trupele de la acea baza militara, distrug dominatorul psihic, inainte sa se activeze.
  • În următoarea misiune, jucătorul trebuie să îl recupereze pe premierul Alexander Romanov, al cărui avion a fost distrus de tunurile anti-aeriene ale lui Yuri, acesta fiind nevoit să se ascundă într-un oraș din Morroco. După ce premierul este salvat, jucătorul este trimis pe o insulă necunoscută din Oceanul Pacific, unde distruge curtea navală a lui Yuri. Însă, Yuri nu este capturat, deoarece folosind o rachetă, acesta pleacă la baza militara de pe Luna, unde intenționa să se ducă după ce cucerea lumea. Jucătorul este trimis pe lună, unde distrug centrul de comandă al lui Yuri.
  • În ultima misiune, jucătorul este informat de Alexander Romanov că noul centru de comandă al lui Yuri este în Castelul Bran din Transilvania, România, unde cu ajutorul a două Psychic Beacons a capturat o bază militară sovietică și una americană. După ce castelul este distrus, Yuri intenționează să se întoarcă în trecut cu mașina timpului, pentru ca viitorul să fie controlat de el. Locotenenta Zofia, modifică coordonatele mașinii timpului, deoarece sovieticii încă aveau control asupra mașinii, încât Yuri a ajuns în epoca dinozaurilor, unde este ucis de un Tyranosaurus Rex. După ce Yuri este ucis, sovieticii reușesc să preia lumea, și încep expansiunea comunismului în restul sistemului solar.

Note[modificare | modificare sursă]

Vezi și[modificare | modificare sursă]