Clifford, marele câine roșu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Pentru serialul de televiziune vedeți Clifford, marele câine roșu (serial TV).
Decoraţiune de Crăciun la Casa Albă (2003), având tematica seriei de cărți Clifford, marele câine roșu

Clifford, marele câine roșu (cu titlul original în engleză: Clifford the Big Red Dog) este titlul unei serii americane de cărți pentru copii, despre un câine pe nume Clifford. A fost publicată pentru prima dată în 1963, fiind scrisă de Norman Bridwell. Seria a ajutat Scholastic Books să devină o editură de cărți importantă.

Clifford era un animal al străzii, și a fost ales de o fetiță pe nume Emily Elizabeth Howard să-i fie cadou pentru ziua de naștere. Nimeni nu se aștepta ca Clifford să crească, dar dragostea lui Emily Elizabeth pentru micuțul câine roșu l-a schimbat radical pe acesta. Nu după mult timp, avea peste 7,6 m înălțime, ceea ce a determinat familia Howard să părăsească orașul și să se mute într-un spațiu întins de pe insulele Birdwell.

Adaptări[modificare | modificare sursă]

În 1988, Nelvana, Wang Film Productions și Family Home Entertainment au lansat „Clifford's Fun With...”, o serie de videotape-uri cu muzica pentru generic de Phillip Namanworth și Benjamin Goldstein. Brent Titcomb a fost vocea lui Clifford, însă aceasta era aproape similiară cu cea a lui Goofy. Lorimar Productions au lansat videoclipul „Cliford's Song Along Adventure” aproximativ în aceași perioadă. Warner Home Video l-a lansat în mijlocul anilor 1990.

Televiziune[modificare | modificare sursă]

Scholastic Studios a produs o adaptare de televiziune difuzată pe PBS Kids, între anii 2000 și 2003.