Chris Garneau

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Chris Garneau
Date personale
Nume la naștereChristopher Michael Garneau
Născut5 noiembrie 1982, Boston, Massachusetts
Boston, Massachusetts, SUA Modificați la Wikidata
Cetățenie Statele Unite ale Americii Modificați la Wikidata
OcupațieMuzician, Cantautor
Activitate
Gen muzicalPop baroc
Folk Indie
Instrument(e)pian[1]
voce[*][1]  Modificați la Wikidata
Ani de activitate2006-prezent
Case de discuriAbsolutely Kosher
Fargo Records
Prezență online

Chris Garneau (n. , Boston, Massachusetts, SUA) este un muzician și cantautor american. Muzică sa combină elemente de folk nord american, pop baroc și carnival music. De la debutul primului său album Muzica pentru turiști, care s-a bucurat de un succes incredibil pe scenă Indie new yorkeză , muzică sa a lăsat goale rafturile magazinelor discografice ale Statelor Unite, Canada, Brazilia, Europa si Asia.

Garneau invocă ca și influențe pe Jeff Buckley, Nina Simone, Nico and Chan Marshall.[2].

Cel de-al doilea album al sau realizat în studiou, care a fost ajutat de către succesul comercial cu mult superior al predecesorului său, se intituleaza El Radio și a fost lansat pe data de 7 Iulie 2009. În prezent, Garneau s-a mutat din districtul Brooklyn, New York, intr-o zonă linistită din nordul statului cu același nume pentru a se dedica compunerii celui de-al treilea album al său, cel care va fi editat independent și va intra în procesul de producție în Septembrie 2012.

Copilăria și primele activități muzicale[modificare | modificare sursă]

Garneau s-a născut în Boston (Massachusetts) iar în perioada copilăriei, părinții lui s-au mutat la Paris iar mai târziu la New Jersey înainte de a se instala definitiv în New York. Garneau a descoperit pasiunea sa pentru muzică la o vârstă foarte fragedă în timp ce învața s-a cânte la pian. În plus, trairile sale din timpul copilăriei vor influența enorm simbolistica și tematică muzicii sale. Subiecte precum singurătatea, definirea sexualității si lipsa apărării minorilor în cea ce privește abuzurile sexuale apar destul de des în opera sa.

După terminarea liceului, a urmat cursurile Universității Berklee din Boston, însă a abandonat studiile superioare pentru a se muta în Brooklyn. Acolo a început s-ă compună și a susținut concerte live în mici cluburi din East Village și Lower East Side din Manhattan cum ar fi CBGB Gallery și Living Room.

Cariera muzicală[modificare | modificare sursă]

În sfârșit, Garneau a semnat primul său contract cu casa de discuri californiană Absolutely Kosher Records. Contractul a fost oferit prin intermediul lui Jamie Stewart și Caralee McElroy de Xiu Xiu, prin acest mod, Garneau a debutat cu primul său album Music for Tourists în Octombrie 2006 și în iTunes în Ianuarie 2007. În Martie 2007 a realizat o înregistrare video sub regia lui Vincent Moon.

Banda sonoră a celei de-a patra secțiuni a serialului de televiziune Grey's Anatomy include secțiuni din Garneau. In cadrul episodului Love/Addiction este utilizat unul din cântecele sale "Castle Time", în timp ce în episodul Forever Young apare piesa Black and Blue. De asemenea, în primul episod al serialului Private Practice este inclus cântecul său Sad News.

Garneau a apărut de asemenea în programul de televiziune Logo's NewNowNext Music în intermediul căruia care vorbește despre albumul său Music for Tourists și filmul despre single-ul Relief.

În 2011 versiunea care s-a realizat pe bază scrierii lui Elliott Smith Between the Bars a fost inclusă în filmul lui Pedro Almodovar La piel que habito. În același an, agenția Shackleton a inclus-o în campania publicitară Fa ce vrei a Loteriei pentru extragerea Euro-milioanelor, a introdus-o de asemenea în anunțul său pentru televiziune, cântecul Firefiles bucurându-se de un mare succes în Spania și accentuând totodată notorietatea lui Garneau în mod substanțial.

Garneau a colaborat și cu Caralee McElroy la un proiect muzical care încă nu are un nume definit.[3]

Discografie[modificare | modificare sursă]

Referințe[modificare | modificare sursă]

  1. ^ a b Montreux Jazz Festival Database[*][[Montreux Jazz Festival Database |​]]  Verificați valoarea |titlelink= (ajutor);
  2. ^ Chris Garneau: Between the Bars. Februaie 12, 2012
  3. ^ Chris Garneau: The New Gay Interview. Mai 27, 2009.

Legături externe[modificare | modificare sursă]