Catedrala Westminster

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare
Vedere din vest a Abaţiei Westminster, Londra

Abația Westminster este biserica cea mai cunoscută din Londra. Construcția sa a început în secolul XI. Este mormântul majorității regilor și reginelor engleze, dar și a mai multor oameni celebri. Colțul poeților aduce onoruri scriitorilor Regatului Unit. Aproape toate încoronările monarhilor englezi au avut loc în această abație.

Clădire[modificare | modificare sursă]

Adevăratul nume al catedralei este "Biserica colegială a Sfântului Petru". Abația este inclusă în patrimoniul mondial al UNESCO.

Istoric[modificare | modificare sursă]

Westminster Abbey este cea mai veche și mai faimoasă dintre catedralele din Londra. Acolo a fost un locaș de cult încă din secolul al VII-lea, când conform legendei, Sf Petru a fondat o biserică care purta numele lui. Clădirea actuală este rezultatul reconstrucției care a fost începută de Henry III în 1245, apoi continuată în 1745. Mulți monarhi englezi au fost încoronați în Abbey de la încoronarea lui Harold al II-lea în 1066, iar biserica adăpostește mormintele multor regi și regine incluzând Elizabeth I; Mary, Regina Scoție și Henry VII, cuprinde și morminte de poeți, politicieni și eroi de război, printre care "Soldatul Necunoscut", care a luptat în primul Război Mondial. La această catedrală s-au căsătorit Ducele și Ducesa de Cambridge la data de 29 aprilie 2011.

Referințe[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Commons
Wikimedia Commons conține materiale multimedia legate de Catedrala Westminster