Carmen Brumă

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Carmen Brumă (n. 9 mai 1977, București) este o prezentatoare de televiziune din România. A prezentat și editat știri din sport până în octombrie 2012 când a renunțat pentru a se dedica unui format de emisiune propriu, de sănătate, frumusețe și lifestyle, "Ai grijă de tine". Lucrează la Realitatea Tv din anul 2001 fiind cea mai longevivă junalistă a acestui post de știri. A realizat, pe lângă știrile din sport și o serie de emisiuni despre nutriție, sport, stil de viață sănătos: Spa-ul de duminică seara, Kilocruciada, Bruma de nutriție, Bruma de mișcare. Este mare iubitoare a sportului și a stilului de viață sănătos, publicând 2 cărți și un DVD pe această temă.

Studii[modificare | modificare sursă]

Între 1991-1995 a urmat cursurile Liceului Miguel de Cervantes din București și tot între 1991-1994 a urmat cursurile Licelui nr. 77 din Moscova. În 1999 a absolvit Facultatea de Științe Juridice și Administrative a Universității Dimitrie Cantemir. În 2005, Carmen Brumă a terminat masteratul la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării a Universității din București.

Activitate profesională[modificare | modificare sursă]

Își începe cariera în teleziune în anul 1999, când a fost asistentă la "Tele Euro Bingo Show" de la Antena 1. În 2000 devine colaborator matinal la "Dimineți la Tine" tot de la Antena 1. Acea perioadă s-a dovedit a fi foarte bună pentru Carmen deoarece a fost coregraf la "Totul va fi bine" și redactor la "Noaptea târziu]" cu Mircea Badea. În 2002 schimbă macazul și ajunge la concurență: în curtea celor de la Realitatea TV unde este și în prezent. Emisiunile pe care le-a prezentat sau pe care le-a realizat de-a lungul timpului sunt: Trezirea la realitate cu Adina și Carmen, 7 Arte, Tendințe, Trezirea bruscă la realitate, prezentator știri din sport, Kilocruciada, Bruma de mișcare, Bruma de nutriție, "Spa-ulde duminica seara", "Ai grija de tine". Între 2005-2006 are rubrica săptămânală în revista Taifasuri - O brumă de mișcare și între 2007-2008 este editorialist la revista J'Adore.

Carmen Brumă a primit un premiu internațional acordat de Federația europeană de Fitness și Body-Buiding pentru promovarea sportului și a vieții sănătoase prin emisiunea Kilocruciada [1].

Viața personală[modificare | modificare sursă]

Carmen Brumă are o relație cu realizatorul emisiunii In gura presei, de la Antena 3 care o denumește topmodela datorită calităților fizice de invidiat. Ambii pasionați de sport, au fost în anul 2009 promotorii Mișcării contra statului [2].

Cum îi ajută pe alții să slăbească[modificare | modificare sursă]

Deși poate părea greu de crezut, Carmen nu a avut întotdeauna un corp superb. A avut perioade în care greutatea sa depășea 86 de kilograme, însă datorită unui nou stil de viață, pe care l-a adoptat de mai bine de 10 ani, a ajuns ca în prezent să aibă 56 de kilograme, dar nu fără efort.[3]

Astfel, grație schimbării majore prin care a trecut, a scos o carte Slim - cum am dat jos 30 de kilograme și nu le-am mai pus înapoi. Cartea vorbește despre curele drastice, importanța sportului, o siluetă sănătoasă. Datorită problemelor de greutate cu care s-a confruntat, Carmen și-a schimbat radical stilul de viață. Face sport de 3 ori pe săptămână și a început să facă o serie de filmulețe pentru a ajuta alte persoane să facă mișcare. Programul 3S - Sănătoasă, Suplă, Sătulă, carte și DVD, a fost lansat in 2012 și a atins un record de vânzări în România, peste 80 de mii de exemplare în 3 luni.

Ea a apărut și în numeroase reviste ca: Unica [4], Viva [5] etc.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ http://www.9am.ro/stiri-revista-presei/LifeStar/33143/Carmen-Bruma-a-incasat-un-premiu-international.html
  2. ^ http://www.mircea-badea.ro/blog/miscarea-contra-statului/
  3. ^ http://www.libertatea.ro/stire/carmen-bruma-tine-un-regim-strict-mananca-putin-si-face-sport-309634.html
  4. ^ http://www.unica.ro/detalii/articole/carmen-bruma-visa-sa-devina-angela-similea.html
  5. ^ http://www.viva.ro/Revista/Femei-puternice-femei-frumoase-1419614

Bibliografie[modificare | modificare sursă]

  • Carmen Brumă, Slim - Cum am dat jos 30 de kilograme și nu le-am mai pus înapoi, Editura Benefica, București, 2008.
  • Carmen Bruma, 3S - Sănătoasă, Suplă, Sătulă, editura Coreus Publishing, 2012

Legături externe[modificare | modificare sursă]

Interviuri