Carlito (film)

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Carlito (în engleză Carlito's Way) este un film din 1993 bazat pe romanul Judecătorului Edwin Torres , After Hours . Scenariul ecranizării i-a aparținut lui David Koepp iar filmul a fost regizat de Brian De Palma . Din distribuție fac parte Al Pacino , Sean Penn , Penelope Ann Miller , Luis Guzman , John Leguizamo , Jorge Porcel , Joseph Siravo și Viggo Mortensen . Principalul cântec al filmului este "You Are So Beautiful" interpretat de Joe Cocker .

Filmul este bazat pe romanul After Hours dar a folosit titlul primului roman al lui Torres , Carlito's Way pentru a nu fi confundat cu filmul After Hours din 1985 în regia lui Martin Scorsese . Filmul spune poveste lui Carlito Brigante , un fictiv criminal Puerto Rican , care din momentul în care iese din închisoare vrea să ducă o viață complet legală . Cu toate acestea trecutul său îl împiedică să facă caest lucru și astfel , Carlito se trezește băgat în aceleași activități criminale care l-au adus după gratii .

Carlito a avut parte de păreri împărțite la momentul lansării , însă în timp a căpătat statutul de film cult . Atât Sean Penn cât și Penelope Ann Miller au fost nominalizați la Premiile Globul de Aur pentru prestațiile lor . De asemenea , Pacino și Miller au dezvoltat o relație și în afara platourilor de filmare . Un nou film , Carlito's Way: Rise to Power , bazat pe primul roman a fost lansat direct pentru video în 2005 .

Ca și predecesorul său , Michael Corleone din "Nașul III" , actualul personaj al lui Pacino se vede împins în lumea interlopă când prietenul său cel mai bun avocat de profesie îi cere ajutorul . Lucrând împreună , Brian De Palma și Al Pacino reușesc să incite și să emoționeze publicul .

Distribuție[modificare | modificare sursă]

Nominalizări[modificare | modificare sursă]

Premiul Globul de Aur[modificare | modificare sursă]

Legături externe[modificare | modificare sursă]