Canal +

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
(Redirecționat de la Canal+)
Canal+
Lansat la1983; acum 41 ani (1983) (ca o companie)
4 noiembrie 1984; acum 39 ani, 4 luni și 14 zile (1984-11-04) (ca un canal)
Rețea-părinteCanal+ Group
ProprietarVivendi
Format imagine1080i HDTV
(redus la 16:9 576i pentru fluxul SDTV)
ȚarăFranța
LimbăFranceză
Sediu50 rue Camille Desmoulins, 92130, Issy-les-Moulineaux, Franța
Prezență online
www.canalplus.com

Canal+ (Canal Plus, Pronunție în franceză: /kanal plys/, uneori abreviat C+ sau Canal) este un canal de televiziune premium francez lansat în 1984. Este deținut de Groupe Canal+, care la rândul său este deținut de Vivendi. Canalul difuzează mai multe tipuri de programe, majoritatea fiind criptate. Programele necriptate pot fi văzute gratuit pe Canal+ și prin satelit pe Canal+ Clair (Clar). Canalul nu difuzează publicitate, exceptând cazurile când se difuzează pe sloturi gratuite. Aproape toate filmele și serialele străine pot fi vizionate în limbile lor originale cu subtitrare în franceză (pe un canal audio secindar) sau dublate în franceză. Toate programele sunt subtitrate în franceză pentru persoanele surde și cele care au dificultate la auz. Unele programe au descriere audio pentru cei cu deficiențe de vedere.

Canal+ este un suporter al inițiativei Hybrid Broadcast Broadband TV (HbbTV), care promovează și stabilește un standard european deschis pentru set-top box-uri hibride pentru recepția de difuzare TV și aplicațiilor multimedia în bandă largă cu o singură interfață de utilizator.

Din noiembrie 2017, Canal+ a început să își extindă catalogul internațional prin fluxul internațional Canal+ International.

Legături externe[modificare | modificare sursă]