Bogdan Olteanu

De la Wikipedia, enciclopedia liberă
Salt la: Navigare, căutare

Bogdan Petcu (n. 27 iulie 1980, Sulina) este un cetățean român, revenit în România în martie 2013, după aproape șapte ani petrecuți în străinătate. Ajuns în România, este hotărât a-și urma visul din urmă cu foarte mulți ani, de pe băncile facultății și anume de a furniza cele mai bune idei pentru cele mai provocatoare briefuri. De asemenea, dorește să lucreze într-un loc unde va găsi alți cetățeni, care să-i împărtășească ideile de creație.

Biografie[modificare | modificare sursă]

Bogdan Petcu s-a născut la data de 27 iulie 1980 în orașul Sulina. Tatăl său, prof. Dumitru Petcu a fost profesor de geografie și biologie la liceul "George Vâlsan" din orașul Făurei, județul Brăila, iar mama sa, prof. Eftimia Petcu a fost profesoară de limba rusă și de literatură universală la liceul "George Vâlsan" din orașul Făurei, județul Brăila. Părinții săi s-au pensionat după o carieră îndelungată. Are două surori gemene mai mari cu zece ani decât el.


Studii[modificare | modificare sursă]

După absolvirea liceului "George Vâlsan" din orașul Făurei, județul Brăila, Bogdan Petcu a devenit student la Facultatea de Drept din cadrul Universității "Spiru Haret" din București, pe care a absolvit-o în anul 2003.

Activitatea profesională[modificare | modificare sursă]

După absolvirea facultății în anul 2003, a avut câteva contracte de promoter, cum îi șade bine oricărui proaspăt absolvent de facultate. Din februarie 2004 a fost angajat la "Arsis Trading", partener Vodafone. Aici a fost promovat repede ca store manager și trimis în alte orașe pentru a deschide noi magazine și a instrui noul personal. Pe lângă București, a activat în Brașov, Arad și Timișoara.

În anii 2005 și 2006, în lunile decembrie, ca store manager în București, a efectuat cele mai multe vânzări și cele mai multe contracte încheiate din România. De asemenea, în Brașov, la doar două luni de la deschiderea unui nou magazin, a obținut cele mai bune rezultate din Transilvania. A obținut premii pentru aceste realizări.

După câțiva ani a plecat în Italia, unde a coordonat activitatea unei firme de instalații electrice.

În anul 2013, doar pentru o lună, a întocmit o bază de date, a promovat produsele și serviciile firmei Forum Technologies, care și-a închis activitatea la fel de repede așa cum și-a deschis-o.

Dorind să-și urmeze visul, în 2014 a absolvit Școala ADC, cea mai prestigioasă școală de advertising din sud-estul Europei. A participat la un internship în departamentul de marketing, creatie de la ProTV.

A adunat multe idei pentru promovarea diverselor produse și servicii. Consideră că ideile sale sunt proaspete, crude, virgine și au nevoie doar de cineva capabil să le aducă în forma finală, pentru a le pune pe sticlă, plasmă sau led, în difuzoare, în presă, în online și în tot ceea ce ar putea rezulta din producția publicitară.

Bogdan Petcu vorbește engleză, italiană, franceză, turcă și rusă.

Viața privată[modificare | modificare sursă]

Bogdan Petcu este necăsătorit și implicit își poate dedica timpul carierei de copywriter. Își petrece timpul în călătorii, activități culturale și în alte moduri caracteristice vârstei.