Berlin-Bangkok

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Berlin-Bangkok este un roman științifico-fantastic scris de autorul canadian Jean-Pierre April. A fost publicat de editura Logiques-Fictions, din Montréal, în 1989 și o ediție revăzută la editura J’ai lu, din Paris, în 1993.

Romanul "Berlin-Bangkok" a primit în 1990 Premiul Aurora (Aurora Award).

Povestea[modificare | modificare sursă]

Atenție: urmează detalii despre narațiune și/sau deznodământ.

Berlin-Bangkok este o agenție care organizează căsătorii după dorință. Dar totul este o capcană în care vor cădea și Axel și Yumi pentru a fi „curățați mai bine”.[1]

Axel Rovan, un angajat al laboratoarelor Deutsche Drug, suferă de un atac de amnezie, care îi șterge din memorie trei săptămâni de viață. Convins de către anturajul său că o căsătorie programată l-ar putea vindeca, Axel ajunge la Bangkok, Babelul erotic al secolului XXI, pentru a-și găsi o soție.

Calculatoarele agenției Berlin-Bangkok o aleg pe Yumi, o prostituată thailandeză, să devină partenera acestui german instabil, care știe prea multe.

Manipulat de agenții unui consorțiu fără scrupule, închis în inima junglei thailandeze, Axel supraviețuiește prin forța visului său: să-și regăsească demnitatea, memoria și pe tulburătoarea Yumi.

Note[modificare | modificare sursă]

  1. ^ Ionuț Bănuță – ’’Flash-uri francofone’’, în Jurnalul SF, pag. 3, nr. 23